Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

appelboom-malus-domestica-topaz-bestellen-bezorgen

Appelboom (Malus domestica ‘Topaz’) online bestellen

De Appelboom (Malus domestica ‘Topaz’) eenvoudig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op dit platform tref je veel info en tips voor deze Appelboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de boomexperts of tuincentra. Dankzij de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De bladkleur is mooi: Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Mei. De uiteindelijke hoogte is 500 cm. Dit type Appelboom is al te koop voor €17,50.

Naam boomAppelboom (Malus domestica ‘Topaz’)
Latijnse naamMalus domestica Topaz
CategorieAppelboom
Prijsindicatie€17,50
KleurenGeel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Appelboom (Malus domestica Topaz) thuis laten bezorgen (mei 2023)

De Malus domestica ‘Topaz’ is tegenwoordig erg populair. Bomen geven schaduw, reinigen de lucht en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is dit type Appelboom een uitstekende keuze. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je betrouwbare online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Appelboom Malus domestica Topaz online kopen kan. Of klik door naar de pagina over de Pruimenboom (Prunus domestica ‘Stanley’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Topaz (Appelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Bezorging van de boom

  De meeste producten worden binnen ongeveer een week verstuurd met een speciale koeriersdienst. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt een dag van tevoren een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je artikel wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Appelboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Andere aspecten die van belang zijn: tegelwerk, bewatering, groeiwijze, schaduw.

 4. Het planten van de boom

  Een Appelboom Malus domestica Topaz kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en koop voedingsrijke aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om hem te verankeren.

 5. Boomverzorging

  Nadat je de boom geplant hebt is het van levensbelang om de boom regelmatig water te geven. Vooral in de groeiperiode (Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de drogere maanden adviseren wij om de grond regelmatig te bevochtigen.

Appelboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Malus domestica ‘Topaz’

De Malus domestica ‘Topaz’ is een appelboom met witte bloemen in het vroege voorjaar. Malus domestica ‘Topaz’ is een zelfbestuivende appelboom. Voor kruisbestuiving is nodig een Braeburn, Cox’s of Elstar. De vrucht van deze appelboom heeft een zoetzure aromatische smaak. Het snoeien van deze appelboom moet vanaf december tot maart. Zorg voor een mooie open kroon waar voldoende oudere takken in blijven zitten. Het is een harde appel met een rode blos. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Kroonvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. De bloeitijd is Mei. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Tip: deze Appelboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden mooie herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Pruimenboom (Prunus domestica ‘Stanley’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Topaz’ mei 2023
Welke kleur hebben de bladeren van de Malus domestica Topaz?

De bladkleur is Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. De groeiperiode is Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plantplaats moet vrij zijn van worteldoek, oude beplanting, stronken, grind enz. Zo kan de boom goed wortelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welke standplaats kiezen voor de Appelboom?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let ook goed op de schutting: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Houd ook rekening met verlies van bladeren en wortelopdruk.

Hoe snel kan ik de Malus domestica Topaz Appelboom thuis laten bezorgen?

Je kunt deze Appelboom probleemloos in de eigen tuin laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je meerdere varianten, hoogtes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals set met boompalen en grond voeding. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van plus minus een week.

Wat betekent aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt de voordelige Malus domestica Topaz aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een ervaren hovenier. Hierdoor hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Belangrijk: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet vrij zijn van worteldoek, oude wortels, puin en grind, stronken, bekabeling en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie