Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

pruimenboom-prunus-domestica-stanley-bestellen-bezorgen

Pruimenboom (Prunus domestica ‘Stanley’) online bestellen

De Pruimenboom (Prunus domestica ‘Stanley’) goedkoop online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op onze bomen-vergelijker tref je veel praktische info over deze Pruimenboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de toonaangevende tuincentra. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt alles netjes aangeplant. De bladkleur is mooi: Blauw, Groen, Paars, Rood, Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. Dit type Pruimenboom is al te koop voor €17,50.

Naam boomPruimenboom (Prunus domestica ‘Stanley’)
Latijnse naamPrunus domestica Stanley
CategoriePruimenboom
Prijsindicatie€17,50
KleurBlauw, Groen, Paars, Rood, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Pruimenboom (Prunus domestica Stanley) laten bezorgen in de tuin (mei 2023)

De Prunus domestica ‘Stanley’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen leveren schaduwrijke plekken, ze beperken wateroverlast en dienen uitstekend als perceel afboording. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is deze Pruimenboom een hele goede optie. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je verschillende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Pruimenboom Prunus domestica Stanley online kan kopen. Of bekijk meer over de Koreaanse zilverspar (Abies koreana).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Stanley (Pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd vooraf rekening met de regels. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Levering van de boom

  Veel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met speciaal transport. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je ontvangt altijd vroegtijdig een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw boom wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Neem een aanplantplek die genoeg waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Pruimenboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Bekijk ook relevante details zoals schaduw, wortels, snoeiwerk, bewatering.

 4. Hoe plant ik een boom?

  De Pruimenboom Prunus domestica Stanley kunt u aanplanten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom komt te staan. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Plaats indien nodig boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Boomonderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name cruciaal in het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de zomerperiode achter de rug is. Bij een droge periode is het een goed idee om de kluit extra nat te houden.

Pruimenboom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Prunus domestica ‘Stanley’

De Prunus domestica ‘Stanley’ is een pruimenboom die bloeit begin april met witte bloemen. Deze Prunus domestica ‘Stanley’ is een pruimenboom die zichzelf goedkan bestuiven. De goed smakende roodblauwe pruim met geeloranje vruchtvlees word voornamelijk gebruikt als handpruim. De pruimenboom kan op twee momenten worden gesnoeid, in het voorjaar na de bloei of in het najaar na de oogst. Snoei altijd op een relatief warme droge dag om ziektes te voorkomen en laat voldoende oudere takken zitten voor een goede vruchtdracht in het nieuwe seizoen. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond of fruitbomenvoeding bij het planten. De maximale groeihoogte is ongeveer 500 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Blauw, Groen, Paars, Rood, Wit. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Opmerking: deze Pruimenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Koreaanse zilverspar (Abies koreana).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Stanley’ mei 2023
Welke kleur heeft het blad van de Prunus domestica Stanley?

De bladkleur is Blauw, Groen, Paars, Rood, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder grind, stronken, puin, worteldoek enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welke standplaats kiezen voor de Pruimenboom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Denk ook aan omwonenden: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Denk tenslotte ook aan verlies van bladeren en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe snel kan ik de Prunus domestica Stanley Pruimenboom thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Pruimenboom moeiteloos en snel thuis laten afleveren. Je hebt de keuze uit diverse soorten groottes en eventuele hulpmiddelen zoals boom palenboor of grond voeding. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van zo’n 4 of 6 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus domestica Stanley aanbieding bezorgd en geplant door een gespecialiseerde tuinman. Hierdoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en kan je ervanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. Soms krijg je zelfs extra garantie. Tip: de aanplantplek moet schoon zijn, dus geen puin en grind, stronken, worteldoek, oude wortels, straatwerk en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie