Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

witte-berkenboom-betula-utilis-doorenbos-bestellen-bezorgen

Witte berkenboom (Betula utilis ‘Doorenbos’) online bestellen

De Witte berkenboom (Betula utilis ‘Doorenbos’) gemakkelijk online bestellen en laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijker bekijk je uitgebreide info over deze Berkenboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met de optionele aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Groen, Katjes. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 800 cm. Deze Witte berkenboom is te koop voor prijzen v.a. €62,75.

Naam boomWitte berkenboom (Betula utilis ‘Doorenbos’)
Latijnse naamBetula utilis Doorenbos
CategorieBerkenboom
Prijsindicatie€62,75
KleurGroen, Katjes
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei

Witte berkenboom (Betula utilis Doorenbos) laten thuisbezorgen (mei 2024)

De Betula utilis ‘Doorenbos’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen bieden verkoeling, reinigen de lucht en dienen uitstekend als perceel afboording. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is dit type Berkenboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Daardoor worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Witte berkenboom Betula utilis Doorenbos kunt bestellen (online). Of bekijk alles over de Japanse hulst buxus vervanger (Ilex crenata Luxus Hedge).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Betula utilis Doorenbos (Witte berkenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd vooraf rekening met de regels. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom laten leveren

  Veel bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend product. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en goed zonlicht krijgt. De Witte berkenboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Neem ook zaken in acht als tegelwerk, wortels, schaduw, snoeiwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Witte berkenboom Betula utilis Doorenbos plant je het beste in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Til de boom voorzichtig in het gat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Graaf boompalen in om hem goed vast te zetten.

 5. Onderhouden

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het van levensbelang om de boom regelmatig water te geven. Met name in het bloeiseizoen (April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot het blad valt in de herfst. In een periode van droogte is het slim om wekelijks te sproeien.

Witte berkenboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Tips en informatie over de Betula utilis ‘Doorenbos’

Deze witte berkenboom (Betula utilis ‘Doorenbos’) is een relatief kleine op jonge leeftijd al sterk vertakkende berk. Opvallend aan deze witte berkenboom (Betula utilis ‘Doorenbos’) is dat de witte bast afschilverd. Deze witte berkenboom heeft een geelgroene bloeiwijze in de vorm van katjes. In de herfst verkleurd het blad van de witte berkenboom geel. De witte berkenboom is zeewindbestendig en geschikt voor kleinere tuinen. Als de witte berkenboom te groot word kunt u snoeien in oktober-november. Plaats bij de berkenboom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten De uiteindelijke hoogte is ongeveer 800 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Kroonvorm, Opgaand. De kleur van het blad is Groen, Katjes. De bloeitijd is April, Mei. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Berkenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Japanse hulst buxus vervanger (Ilex crenata Luxus Hedge).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormKroonvorm, Opgaand
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Betula utilis ‘Doorenbos’ mei 2024
In welke kleur komt het blad van de Betula utilis Doorenbos?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Katjes. Het blad bloeit op in April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet vrij zijn van straatwerk, oude beplanting, oude wortels, stronken enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Witte berkenboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Denk ook aan andere bewoners: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Onderzoek ook aspecten zoals mogelijke ongewenste schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Op welke manier kan ik de Betula utilis Doorenbos Witte berkenboom bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan deze Witte berkenboom eenvoudig aan huis laten bezorgen. Via internet bestel je verschillende formaten en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen, bamboestokken en bemesting. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een speciale koeriersdienst. De bezorgtijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw voordelige Betula utilis Doorenbos aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een ervaren boomspecialist. Dankzij deze service kan je alles rustig uit handen geven en kan je er rustig vanuit gaan dat het proces op een goede manier verloopt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Niet vergeten: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen oude wortels, worteldoek, stronken, straatwerk, puin en grind en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie