Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

weigela-op-stam-weigela-florida-minor-black-bestellen-bezorgen

Weigela op stam (Weigela florida ‘Minor Black’) online bestellen

De Weigela op stam (Weigela florida ‘Minor Black’) goedkoop online bestellen en thuis laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijker check je uitgebreide informatie over deze Weigela. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van onze partners. Met de optionele aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De kleur van de boom is Rood, roze. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April, Mei, Juni. De maximale hoogte is ongeveer 250 cm. Dit type Weigela op stam is te koop voor prijzen v.a. €52,50.

Naam boomWeigela op stam (Weigela florida ‘Minor Black’)
Latijnse naamWeigela florida Minor Black
CategorieWeigela
Prijsindicatie€52,50
KleurRood, roze
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei, Juni

Weigela op stam (Weigela florida Minor Black) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Weigela florida ‘Minor Black’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen leveren verkoeling, ze beperken wateroverlast en zorgen voor wat extra privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is dit type Weigela een uitstekende keuze. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je toonaangevende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Weigela op stam Weigela florida Minor Black kunt bestellen (online). Of bekijk meer over de Kardinaalshoed op stam (Euonymus fortunei ‘Canadale Gold’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Weigela florida Minor Black (Weigela op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Bezorging van de boom

  De meeste producten worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar jouw woning. Een boom is een levend organisme. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Een dag voor levering ontvang je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je order wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. De standplaats van de boom

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Weigela op stam plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Je moet ook zeker rekening houden met wortels, snoeiwerk, bewatering, tegelwerk.

 4. De aanplanting

  De Weigela op stam Weigela florida Minor Black kan men aanplanten in Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond. Vermijd altijd wit straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit van boom ruimschoots past. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Plaats indien nodig boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Boomonderhoud

  De de beplanting is het essentieel om genoeg water te geven. Vooral in de groeimaanden (April, Mei, Juni). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat deze in blad komt tot het blad valt in de herfst. In de warme maanden is het noodzakelijk om de boom wat extra water te geven.

Weigela op stam goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check opties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Tips en informatie over de Weigela florida ‘Minor Black’

De Weigela florida ‘Minor Black’ is een weelderige, bladverliezende, Weigela op stam. In het voorjaar en de vroege zomer bloeit hij met felgekleurde rood/roze bloemen. De ovale bladeren zijn hebben een roze/paarse gloed en zijn gekarteld. Door de Weigela florida ‘Minor Black’ een zonnige plek te geven, is de kans op veel bloemen het grootst. De Weigela staat niet graag in te droge grond. Bij het planten is het goed Aanplantgrond toe te voegen en een boompaal neer te zetten. Snoeien kan het best direct na de bloei. Het volgende jaar bloeit de Weigela dan op de nieuwe uitlopers. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 250 cm. De groeiwijze is Bolvormig, Compact. De kleur van het blad is Rood, roze. De groeiperiode is April, Mei, Juni. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond. Opmerking: deze Weigela is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Kardinaalshoed op stam (Euonymus fortunei ‘Canadale Gold’).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormBolvormig, Compact
Geschikte grondAlle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Weigela florida ‘Minor Black’ april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Weigela florida Minor Black?

De bladkleur is Rood, roze. Het blad bloeit op in April, Mei, Juni. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plantplaats dient vrij te zijn van puin, worteldoek, oude wortels, straatwerk enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Weigela op stam?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Denk tenslotte ook aan mogelijke ongewenste schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe snel kan ik de Weigela florida Minor Black Weigela op stam thuis laten leveren?

Je kunt een Weigela op stam probleemloos aan huis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je diverse soorten groottes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals boom palenboor en potgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. De geschatte levertijd is plus minus een week.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Weigela florida Minor Black aanbieding thuisbezorgd en geplant door een vakbekwame boomexpert. Dankzij deze service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat het juist geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Advies: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, worteldoek, bekabeling, oude wortels, stronken en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie