Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

buxus-op-stam-buxus-sempervirens-bestellen-bezorgen

Buxus op stam (Buxus sempervirens) online bestellen

De Buxus op stam (Buxus sempervirens) eenvoudig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op onze bomen-vergelijker bieden wij veel nuttige informatie over deze Buxus. Je kunt direct online bestellen bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De kleuren van het blad zijn Groen. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 180 cm. Deze Buxus op stam is te koop voor prijzen v.a. €82,50.

Naam boomBuxus op stam (Buxus sempervirens)
Latijnse naamBuxus sempervirens
CategorieBuxus
Verkoopprijs v.a.€82,50
KleurGroen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Buxus op stam (Buxus sempervirens) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Buxus sempervirens geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen koele plekken in de tuin, ze produceren zuurstof en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is dit type Buxus een uitstekende keuze. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In deze tabel vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Buxus op stam Buxus sempervirens online kan kopen. Of bekijk meer over de Fijnspar (Picea abies ‘Acrocona’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Buxus sempervirens (Buxus op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Een boom is een levend organisme. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je order wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Neem een aanplantplek die genoeg waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Buxus op stam plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Let ook op andere aspecten zoals snoeiwerk, tegelwerk, bewatering, schaduw.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Buxus op stam Buxus sempervirens is aan te planten in Alle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en gebruik aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Onderhouden

  Na het aanplanten is het ontzettend belangrijk om de boom voldoende water geven. Vooral in de groeimaanden (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het blad valt in de herfst. In een periode van droogte raden we aan extra water te geven.

Buxus op stam goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Aanvullende informatie over de Buxus sempervirens

De Buxus Sempervirens (Buxus op stam) is een mooie wintergroene buxus bol op stam. De Buxus Sempervirens (Buxus op stam) is een kleinblijvend boompje en is dus zeer geschikt voor kleine (voor)tuinen en eventueel voor op een balkon. Om de vorm van deze Buxus op stam te behouden kunt u de Buxus Sempervirens het beste twee keer per jaar snoeien: een keer rond februari en een keer vóór de langste dag. Snoeien kan het beste met een buxus- of heggeschaar. Deze Buxus op stam kunt u het beste bijmesten met speciale Buxusmest om het blad groen te houden. Met het inplanten kunt u het best de speciale Buxusgrond gebruiken. De maximale hoogte ligt op ongeveer 180 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Bolvormig. De (blad)kleur van deze boom is: Groen. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam. Belangrijk: deze Buxus is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Fijnspar (Picea abies ‘Acrocona’).

Maximale hoogte180 cm
GroeivormBolvormig
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Buxus sempervirens april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Buxus sempervirens?

De boom heeft verschillende kleuren Groen. De bladeren komen tot bloei in Maart, April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plantplaats moet vrij zijn van oude wortels, stronken, bekabeling, worteldoek enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam.

Wat is een geschikte standplaats voor de Buxus op stam?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Denk ook aan andere bewoners: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Kijk ook goed naar overhangende takken, schaduw en wortelopdruk.

Kan ik de Buxus sempervirens Buxus op stam thuis laten bezorgen?

Je kunt deze Buxus op stam snel en voordelig laten leveren aan huis. Online vind je verschillende formaten en extra’s zoals tuinpalen of aanplantgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt ongeveer 5 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw voordelige Buxus sempervirens aanbieding thuisbezorgd en geplant door een erkende boomverzorger. Met deze extra service kan je alles rustig uit handen geven en kan je er rustig vanuit gaan dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Advies: de aanplantplek dient vrij te zijn van straatwerk, puin en grind, worteldoek, bekabeling, stronken en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie