Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

catalpa-boom-catalpa-bignonioides-bestellen-bezorgen

Catalpa boom (Catalpa bignonioides) online bestellen

De Catalpa boom (Catalpa bignonioides) voordelig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze pagina tref je veel nuttige informatie over deze Catalpa. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de weergegeven webshops of tuincentra. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleur van de boom is Groen, Paars, Roze, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Juni, Juli. Uiteindelijk wordt deze boom circa 1000 cm. Dit type Catalpa boom kan jij online kopen vanaf €67,75.

Naam boomCatalpa boom (Catalpa bignonioides)
Latijnse naamCatalpa bignonioides
CategorieCatalpa
Vanafprijs€67,75
KleurenGroen, Paars, Roze, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeJuni, Juli

Catalpa boom (Catalpa bignonioides) bezorgen aan huis (juni 2024)

De Catalpa bignonioides is een echte eyecatcher. Bomen verschaffen schaduw, ecologisch evenwicht en zorgen voor wat extra privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Catalpa een hele goede optie. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hierna vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Catalpa boom Catalpa bignonioides online kopen kan. Of klik door naar de pagina over de Leikersenboom (Prunus avium ‘Regina’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Catalpa bignonioides (Catalpa boom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Levering van de boom

  Veel bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar jouw woning. Bomen zijn levende organismen. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw boom wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Catalpa boom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk ook goed aan snoeiwerk, schaduw, groeiwijze, wortels.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Catalpa boom Catalpa bignonioides kan je volgens de kweker planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Vermijd altijd wit straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Monteer eventueel ook boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Boomverzorging

  De de beplanting is het cruciaal om de kluit vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de bloeiperiode (Juni, Juli). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers wordt aangeraden om extra water te geven.

Catalpa boom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check acties en kies voor bezorging tot in de tuin

Verzorgingsinformatie over de Catalpa bignonioides

Door middel van knotten kunt u de kroon klein houden dit kan elk jaar, de kroon blijft dan rond 1 meter groot. Groeit het best op een beschutte plaats met zonlicht en houdt niet van een te natte grond. Snoeien/knotten: Eind Januari (mag niet vriezen die dagen). De maximale groeihoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Bolvormig, Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Paars, Roze, Wit. Het groeiseizoen is in Juni, Juli. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Niet vergeten: deze Catalpa is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Leikersenboom (Prunus avium ‘Regina’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBolvormig, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Catalpa bignonioides juni 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Catalpa bignonioides?

De belangrijkste kleuren zijn Groen, Paars, Roze, Wit. De bloeitijd is Juni, Juli. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet goed begaanbaar zijn zonder grind, oude beplanting, stronken, straatwerk enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Catalpa boom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let op schuttingen & overkappingen: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Kijk ook goed naar schaduwvorming en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe kan ik de Catalpa bignonioides Catalpa boom in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt zo’n Catalpa boom gemakkelijk thuis laten afleveren. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals een boompalenset of potgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. De bezorgtijd is circa 5 – 7 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt deze voordelige Catalpa bignonioides aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een professionele tuinman. Hierdoor kan je alles rustig uit handen geven en weet je zeker dat het altijd correct wordt neergezet. Soms krijg je zelfs extra garantie. Tip: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, straatwerk, bekabeling, oude wortels, worteldoek en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie