Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

dwergabrikoos-prunus-armeniaca-bestellen-bezorgen

Dwergabrikoos (Prunus armeniaca) online bestellen

De Dwergabrikoos (Prunus armeniaca) online bestellen en laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op Bomenbezorgen.nl bieden wij uitgebreide info over deze Dwergfruitbomen. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. Deze boom kent de volgende kleuren: Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is April. De maximale hoogte is ongeveer 100 cm. Dit type Dwergabrikoos is te koop voor prijzen v.a. €33,75.

Naam boomDwergabrikoos (Prunus armeniaca)
Latijnse naamPrunus armeniaca
CategorieDwergfruitbomen
Vanafprijs€33,75
KleurenWit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril

Dwergabrikoos (Prunus armeniaca) bezorgen aan huis (juni 2024)

De Prunus armeniaca is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven plekken voor verkoeling op warme dagen, verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen voor diepte in je tuin. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is deze Dwergfruitbomen het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Hierbij wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Dwergabrikoos Prunus armeniaca online kunt bestellen. Of bekijk alles over de Treurboom Honingboom (Sophora japonica ‘Pendula’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus armeniaca (Dwergabrikoos) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Houd vooraf rekening met de regels. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gekozen adres. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt een dag van tevoren een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw bestelling wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Dwergabrikoos kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan snoeiwerk, groeiwijze, schaduw, wortels.

 4. De aanplanting

  Een Dwergabrikoos Prunus armeniaca kan je volgens de kweker planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Vermijd altijd wit straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Gebruik eventueel boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het essentieel om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name cruciaal in het bloeiseizoen (April). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de zomerperiode achter de rug is. In droge, warme zomers is het noodzakelijk om regelmatig extra water toe te dienen.

Dwergabrikoos goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Check acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Extra informatie over de Prunus armeniaca

Prunus armeniaca dit leuke abrikozenboompje groeit enkele centimeters per jaar en geeft echte vruchten. Uitermate geschikt voor balkon of terras. Snoeien is bijna niet nodig. Bemesting: eenmaal per jaar wat bijmesten met organische meststof. Bewaren: Abrikozen kunt u wel een aantal dagen bewaren. Bewaar ze dan wel even in de koelkast. Uiteraard is dit heel sterk afhankelijk van hoe rijp u de vruchten plukt. Een vrucht die al echt rijp is kunt u niet lang meer bewaren. Wanneer u de abrikozen laat drogen, kunt u ze gedurende lange tijd bewaren. Schoonmaken: Spoel abrikozen voorzichtig af met water. De abrikoos is een kwetsbaar product. Behandel ze daarom voorzichtig want een beurse plek zit er zo in. Consumptie: Met verse abrikozen kunt u oneindig veel variëren. De combinatie van abrikozen die u even mee stooft met kip is al jaren oud. Een voortreffelijke combinatie van smaken is het resultaat. Maakt u wel eens appelflappen? Vervang de appel dan ook eens door abrikozen en rozijnen. Smaakt prima op een zomerse dag bij de koffie. Uiteraard doen abrikozen het ook goed bij desserts, in fruitsalades of verwerkt in gebak. Wist u dat u heel simpel van abrikozen een lekker hapje kunt maken? Halveer ze gewoon en vul ze met een zachte roomkaas. Vergeet ook zeker niet om in het abrikozenseizoen zelf een lekker potje abrikozenjam te maken. Zo kunt u nog eens genieten van uw abrikozen als het seizoen al weer over is. Variatie genoeg dus! Voedingswaarde: Het is heel gezond om regelmatig abrikozen te eten. Ze zijn licht verteerbaar en bevatten weinig calorieën en veel vezels. Daarnaast zijn ze rijk aan vitamine C en E en provitamine A. Een abrikoos bevat veel ijzer en kalium en heeft daardoor een gunstig effect op de bloeddruk. Doordat er koper in abrikozen zit gaan ze bloedarmoede tegen. Tevens zijn ze goed voor de ogen. Kortom, een super gezonde vrucht! De uiteindelijke hoogte is ongeveer 100 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Opgaand. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Wit. Deze boom bloeit met name in April. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Goed om te weten: deze Dwergfruitbomen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Treurboom Honingboom (Sophora japonica ‘Pendula’).

Maximale hoogte100 cm
GroeivormOpgaand
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus armeniaca juni 2024
Wat is de kleur van de Prunus armeniaca?

De kleur van het blad is Wit. Hij komt tot bloei in April. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, bekabeling, grind, stronken enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de beste standplaats voor de Dwergabrikoos?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd rekening met uw buren: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Houd ook rekening met verlies van bladeren en wortels die doorschieten.

Hoe kan ik de Prunus armeniaca Dwergabrikoos aan huis laten leveren?

Je kunt een Dwergabrikoos zonder gedoe laten leveren aan huis. Bij online bomenwinkels vind je diverse soorten groottes en andere essentials zoals een boompalenset of grond voeding. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een professionele bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van ongeveer 5 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de voordelige Prunus armeniaca aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een vakbekwame hovenier. Op die manier hoeft je niet zelf in de tuin te werken en kan je ervanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Bedenk wel: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder straatwerk, bekabeling, worteldoek, puin en grind, oude wortels en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie