Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

dwergperzik-prunus-persica-saturn-bestellen-bezorgen

Dwergperzik (Prunus persica ‘Saturn’) online bestellen

De Dwergperzik (Prunus persica ‘Saturn’) eenvoudig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op deze website lees je veel info en tips voor deze Dwergfruitbomen. Je kunt direct online bestellen bij een van onze partners. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. Deze boom kent de volgende kleuren: Roze. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 100 cm. Dit type Dwergperzik is al te koop voor €33,75.

Naam boomDwergperzik (Prunus persica ‘Saturn’)
Latijnse naamPrunus persica Saturn
CategorieDwergfruitbomen
Prijsindicatie€33,75
KleurRoze
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Dwergperzik (Prunus persica Saturn) thuis bezorgen (april 2024)

De Prunus persica ‘Saturn’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen geven verkoeling, ecologisch evenwicht en geven sfeer en kleur aan de tuin. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Dwergfruitbomen zeker een hele leuke mogelijkheid. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen aanhangwagen nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Dwergperzik Prunus persica Saturn kunt bestellen (online). Of bekijk alles over de Liguster (Ligustrum vulgare).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus persica Saturn (Dwergperzik) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel van de bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gekozen adres. Een boom is een levend product. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt een dag van tevoren een mail of SMS met een trackinglink. Jouw boom wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en goed zonlicht krijgt. De Dwergperzik gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Let ook op andere aspecten zoals bewatering, schaduw, groeiwijze, tegelwerk.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Een Dwergperzik Prunus persica Saturn is aan te planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit van boom ruimschoots past. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Verzorgen

  De de beplanting is het belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens het groeiseizoen (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de droge hete zomermaanden is het een goed idee om de kluit extra nat te houden.

Dwergperzik goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Prunus persica ‘Saturn’

De Prunus persica ‘Saturn’ is een witvlezige perzik met een heerlijke smaak. Bestuiving: zelfbestuivend. Bloeit rijkelijk met lichtroze bloemen. Snoeien: na de oogst. Snoei niet te veel, haal alleen wat dorre takken weg. Bemesting: elk voorjaar vóór de bloei een organisch-minerale meststof geven en in de herfst een laag bestaande uit compost aanbrengen. Bewaren: Perziken zijn erg kwetsbaar. U kunt ze beter niet in de koelkast bewaren, dit gaat namelijk ten koste van de smaak. Een perzik is niet langer dan drie dagen houdbaar, uiteraard afhankelijk van de rijpheid bij de pluk. De nectarine is wat steviger en ook langer te bewaren. Bewaar ze het liefst op een koele plaats. Afhankelijk van de rijpheid bij de pluk, zijn ze dan ongeveer een week houdbaar. Schoonmaken: Perziken en nectarines kunnen gegeten worden als een appel: met huid en haar dus. Wel even oppassen want er zit een vrij grote pit in. Niet op bijten, dat is zo zonde van uw gebit. Veel mensen schillen de vruchten voor gebruik, dat kan natuurlijk ook. Voor gebruik in gerechten snijdt u de vrucht in tweeën en u kunt de pit verwijderen. Daarna kunt u de rest van het vruchtvlees in blokjes of schijfjes verdelen. Consumptie: Perziken en nectarines zijn lekker zoet van smaak. U kunt ze zo uit de hand eten, al dan niet ontdaan van de schil. Maak zelf eens jam van perziken of nectarines, daar kan geen potje tegenop. Verder zijn de vruchten bijvoorbeeld te gebruiken in salades, in desserts, in rijstgerechten met kerrie en als vulling voor flensjes. Mogelijkheden te over dus. Voedingswaarde: Naast heerlijk zoet en sappig, zijn perziken en nectarines natuurlijk ook gezond. Dat wortels goed zijn voor uw ogen wist u waarschijnlijk al, maar wist u ook dat nectarines nóg beter zijn voor uw ogen? Naast bètacaroteen bevatten ze ook luteïne en zeaxanthine. Dit zijn alle drie belangrijke bouwstoffen voor uw ogen. Perziken zijn geen uitblinkers, maar bevatten wel een goede mix van kalium, vezels, luteïne, bètacaroteen en zeaxinthe. Perziken en nectarines zijn tevens relatief slanke vruchten. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 100 cm. De groeiwijze is Opgaand. Qua kleuren zie je voornamelijk Roze. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Belangrijk detail: deze Dwergfruitbomen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Liguster (Ligustrum vulgare).

Maximale hoogte100 cm
GroeivormOpgaand
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus persica ‘Saturn’ april 2024
Wat is de kleur van de Prunus persica Saturn?

De belangrijkste kleuren zijn Roze. De boom groeit in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. oude beplanting, oude wortels, puin, worteldoek enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is een geschikte standplaats voor de Dwergperzik?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let op schuttingen & overkappingen: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Kijk ook goed naar overhangende takken en doorschietende wortels.

Hoe kan ik de Prunus persica Saturn Dwergperzik aan huis laten leveren?

Jij kan de Dwergperzik moeiteloos en snel thuis laten afleveren. Via het online tuincentrum koop je meerdere hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals binddraad en grond voeding. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een speciale koeriersdienst. De bezorgtijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus persica Saturn aanbieding bezorgd en geplant door een professionele hovenier. Dankzij deze service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en ben je er verzekerd van dat alles op de juiste manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Tip: de plek waar je het laat planten moet vrij zijn van stronken, worteldoek, straatwerk, puin en grind, bekabeling en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie