Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

liguster-ligustrum-vulgare-bestellen-bezorgen

Liguster (Ligustrum vulgare) online bestellen

De Liguster (Ligustrum vulgare) goedkoop online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op dit platform tonen wij veel praktische info over deze Liguster. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de boomspecialisten en verkooppunten. Geholpen door de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De bladkleur is mooi: Groen. De ideale standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon en de bloeitijd is Juni. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 300 cm. Dit type Liguster is al te bestellen vanaf €16,75.

Naam boomLiguster (Ligustrum vulgare)
Latijnse naamLigustrum vulgare
CategorieLiguster
Prijsindicatie€16,75
KleurGroen
StandplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeimaandenJuni

Liguster (Ligustrum vulgare) laten bezorgen in de tuin (juni 2024)

De Ligustrum vulgare geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen zorgen voor verkoeling, verbeteren de luchtkwaliteit en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Liguster het overwegen waard. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door deze expert worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In onderstaande tabel vergelijk je toonaangevende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Liguster Ligustrum vulgare kunt bestellen (online). Of bekijk meer informatie over de Halfstam dikke vijgenboom (Ficus carica).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Ligustrum vulgare (Liguster) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd vooraf rekening met de regels. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Bezorging van de boom

  De meeste bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw boom wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Liguster plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan bewatering, wortels, snoeiwerk, schaduw.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Zo’n Liguster Ligustrum vulgare kan je volgens de kweker planten in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Til de boom voorzichtig in het gat en controleer of de boom niet te diep staat. Monteer eventueel ook boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Boomverzorging

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name cruciaal in de bloeimaanden (Juni). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers is het verstandig om wekelijks te sproeien.

Liguster goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Belangrijke informatie over de Ligustrum vulgare

De ligusterhaag Ligustrum vulgare is een snel groeiende haagliguster. De ligusterhaag Ligustrum vulgare kan tot 300 cm hoog worden en heeft spits, ovaal groen tot donkergroen blad. In mei en juni bloeit de ligusterhaag ‘Atrovirens’ met witte, geurende bloemen. Na de bloei kunnen zich zwarte besjes vormen. De haagliguster Ligustrum vulgare is winterhard en halfgroenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De liguster haag Ligustrum vulgare komt het beste tot zijn recht in een haag, maar doet het ook prima als solitair op de hoek van een border. De haag liguster Ligustrum vulgare is een sterke plant die op elke grond wel wil groeien, maar ondanks dat het beste gedijt op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 300 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Bossig. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen. De bloeitijd is Juni. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Liguster is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Halfstam dikke vijgenboom (Ficus carica).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormBossig
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Ligustrum vulgare juni 2024
Wat is de kleur van de Ligustrum vulgare?

De boom heeft verschillende kleuren Groen. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Juni. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plantplaats dient vrij te zijn van worteldoek, oude wortels, grind, straatwerk enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Normale grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Liguster?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De bodem mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Bekijk ook andere factoren als verlies van bladeren en wortelopdruk.

Hoe kan ik de Ligustrum vulgare Liguster thuis laten leveren?

Je kunt de Liguster snel en voordelig laten leveren aan huis. Bij online bomenwinkels vind je diverse soorten groottes en andere benodigdheden zoals tuinpalen of grond voeding. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat betekent aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Ligustrum vulgare aanbieding afgeleverd en aangeplant door een vakbekwame boomexpert. Door deze handige service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en kan je er rustig vanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Tip: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, worteldoek, puin en grind, stronken, straatwerk en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie