Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

framboos-rubus-idaeus-schonemann-bestellen-bezorgen

Framboos (Rubus idaeus ‘Schonemann’) online bestellen

De Framboos (Rubus idaeus ‘Schonemann’) voordelig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op dit portaal tonen wij veel nuttige informatie over deze Frambozenstruik. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met de optionele aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleuren van het blad zijn Groen, Rood, Roze. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 225 cm. Deze Framboos kan je al laten bezorgen vanaf €7,95.

Naam boomFramboos (Rubus idaeus ‘Schonemann’)
Latijnse naamRubus idaeus Schonemann
CategorieFrambozenstruik
Prijsindicatie€7,95
KleurenGroen, Rood, Roze
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril

Framboos (Rubus idaeus Schonemann) thuis bezorgen (april 2024)

De Rubus idaeus ‘Schonemann’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen geven schaduw, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en geven sfeer en kleur aan de tuin. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Frambozenstruik een uitstekende keuze. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hebt geen aanhangwagen nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Hierbij wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Framboos Rubus idaeus Schonemann online kopen kan. Zie ook meer informatie over de Dakamberboom (Liquidambar dakboom).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Rubus idaeus Schonemann (Framboos) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd vooraf rekening met de regels. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste producten zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gekozen adres. Een boom is een levend product. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je ontvangt altijd vroegtijdig een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw bestelling wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Framboos plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Neem ook zaken in acht als groeiwijze, wortels, tegelwerk, schaduw.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Een Framboos Rubus idaeus Schonemann is aan te planten in Alle, Humus, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom rechtop kan komen te staan. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en vul het deels met aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Verzorgen

  De de beplanting is het belangrijk om de kluit vochtig te houden. Dit is met name belangrijk tijdens het groeiseizoen (April). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat deze in blad komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers wordt aangeraden om de grond regelmatig te bevochtigen.

Framboos goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Belangrijke informatie over de Rubus idaeus ‘Schonemann’

De Rubus idaeus ‘Schönemann’ is een wat minder bekend frambozenras, maar zeker de moeite waard! Deze framboos rijpt wat later in het jaar (eind juli) en geeft donkerrode vruchten met een goede smaak. Een groot voordeel van dit ras is dat het geheel zelfbestuivend is. De gemiddelde hoogte van een frambozenstruik is zo’n 1,5 m. Voor een goede groei en bloei is het belangrijk om deze framboos een zonnige standplaats te geven in voedzame aarde. Na de bloei mogen de vruchtdragende takken gesnoeid worden. Gebruik Tuinplantengrond of Bio Moestuingrond bij het aanplanten, en mest eventueel bij met Klimplantenvoeding. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 225 cm. De groeiwijze is Klimmend, Opgaand, Struikvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Rood, Roze. De bloeiperiode is April. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Humus, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond. Goed om te weten: deze Frambozenstruik is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Dakamberboom (Liquidambar dakboom).

Maximale hoogte225 cm
GroeivormKlimmend, Opgaand, Struikvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Rubus idaeus ‘Schonemann’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Rubus idaeus Schonemann?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Rood, Roze. De bloeitijd is April. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, grind, bekabeling, stronken enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Framboos?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let erop dat hij voldoende vrij staat: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken en wortels die doorschieten.

Op welke manier kan ik de Rubus idaeus Schonemann Framboos thuis laten leveren?

Jij kan zo’n Framboos makkelijk en snel in de eigen tuin laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere varianten, hoogtes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. binddraad en aanplantgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. De bezorgtijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat houdt de aanplantservice in?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Rubus idaeus Schonemann aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een professionele boomverzorger. Daardoor kan je alles rustig uit handen geven en mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Belangrijk: de plantplaats moet vrij zijn van oude wortels, worteldoek, stronken, straatwerk, bekabeling en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie