Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

libanonceder-cedrus-libani-brevifolia-bestellen-bezorgen

Libanonceder (Cedrus libani ‘Brevifolia’) online bestellen

De Libanonceder (Cedrus libani ‘Brevifolia’) online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijker tonen wij veel nuttige info over deze Libanonceder. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van onze partners. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleur van de boom is Groen. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April. De maximale hoogte is ongeveer 300 cm. Dit type Libanonceder is al te koop voor €44,95.

Naam boomLibanonceder (Cedrus libani ‘Brevifolia’)
Latijnse naamCedrus libani Brevifolia
CategorieLibanonceder
Verkoopprijs v.a.€44,95
KleurGroen
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April

Libanonceder (Cedrus libani Brevifolia) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Cedrus libani ‘Brevifolia’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen zorgen voor een eigen microklimaat, zorgen voor zuurstof en dieren zijn er gek op. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Libanonceder iets wat je kunt overwegen. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je diverse online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Libanonceder Cedrus libani Brevifolia kunt bestellen (online). Zie ook meer informatie over de Rode paardekastanje (Aesculus carnea ‘Briotti’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cedrus libani Brevifolia (Libanonceder) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met speciaal transport. Bomen zijn levende producten. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Een dag voor levering ontvang je een mail of SMS met een trackinglink. Jouw product wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Libanonceder gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Let ook op andere aspecten zoals schaduw, wortels, groeiwijze, snoeiwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Een Libanonceder Cedrus libani Brevifolia kan je volgens de kweker planten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en controleer of de boom niet te diep staat. Boor 2 boompalen in de grond om de boom stabiel te houden.

 5. Boomonderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het cruciaal om de grond vochtig te houden. Vooral in het groeiseizoen (Maart, April). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de warme maanden adviseert de kweker om regelmatig extra water toe te dienen.

Libanonceder goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk opties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Extra informatie over de Cedrus libani ‘Brevifolia’

De Cedrus libani ‘Brevifolia’ is een traag groeiende ceder met smalle, opgaande groei. In de West-Europese klimaatzone kan de ‘Brevifolia’ tot 400cm worden. Op Cyprus, waar de boom van nature voorkomt, kan hij een hoogte van 4000cm bereiken. Een oude boom heeft een afgeplatte kroon en heeft brede, dikke, uitstaande takken. De naalden zijn blauw. De ‘Brevifolia’ draagt cilindrische kegels die verkleuren van lichtgroen naar bruin. De Libanonceder is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De ‘Brevifolia’ komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair. De Cedrus libani ‘Brevifolia’ gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 300 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Breed / verspreid. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen. Deze boom bloeit met name in Maart, April. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Belangrijk detail: deze Libanonceder is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Rode paardekastanje (Aesculus carnea ‘Briotti’).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Cedrus libani ‘Brevifolia’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Cedrus libani Brevifolia?

De boom heeft verschillende kleuren Groen. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plek waar je de boom plant moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, stronken, grind, oude beplanting enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Welke standplaats kiezen voor de Libanonceder?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Denk ook aan andere bewoners: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Onderzoek ook aspecten zoals bladverlies en doorschietende wortels.

Op welke manier kan ik de Cedrus libani Brevifolia Libanonceder aan huis laten bezorgen?

Je kunt een Libanonceder zonder gedoe bij u thuis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je meerdere varianten, hoogtes en eventuele hulpmiddelen zoals binddraad of potgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een vakkundige bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw voordelige Cedrus libani Brevifolia aanbieding bezorgd en geplant door een vakbekwame bomenspecialist. Door deze handige service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Advies: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder oude wortels, bekabeling, straatwerk, puin en grind, worteldoek en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie