Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lei-sierkers-prunus-cerasifera-nigra-leiboom-bestellen-bezorgen

Lei-sierkers (Prunus cerasifera ‘Nigra’ leiboom) online bestellen

De Lei-sierkers (Prunus cerasifera ‘Nigra’ leiboom) eenvoudig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op Bomenbezorgen.nl lees je veel praktische info over deze Japanse sierkers. Je kunt direct online bestellen bij een van onze partners. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleur van de boom is Bruin, Geel, Paars, Rood, Roze, Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei, Juni. Uiteindelijk wordt deze boom circa 400 cm. Dit type Lei-sierkers kan je al laten bezorgen vanaf €138,50.

Naam boomLei-sierkers (Prunus cerasifera ‘Nigra’ leiboom)
Latijnse naamPrunus cerasifera Nigra leiboom
CategorieJapanse sierkers
Vanafprijs€138,50
KleurBruin, Geel, Paars, Rood, Roze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei, Juni

Lei-sierkers (Prunus cerasifera Nigra leiboom) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Prunus cerasifera ‘Nigra’ leiboom is een echte eyecatcher. Bomen leveren plekken voor verkoeling op warme dagen, ze produceren zuurstof en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Japanse sierkers iets wat je kunt overwegen. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Bij deze service wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Lei-sierkers Prunus cerasifera Nigra leiboom online kan kopen. Of klik door naar de pagina over de Groene treurbeuk op stam (Fagus sylvatica ‘Pendula’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus cerasifera Nigra leiboom (Lei-sierkers) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom laten leveren

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gekozen adres. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je ontvangt altijd vroegtijdig een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je artikel wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Neem een aanplantplek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en genoeg licht krijgt. De Lei-sierkers plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Denk ook goed aan tegelwerk, groeiwijze, schaduw, bewatering.

 4. Het planten van de boom

  De Lei-sierkers Prunus cerasifera Nigra leiboom kunt u aanplanten in Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Monteer eventueel ook boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de boom regelmatig water te geven. Vooral in de bloeiperiode (April, Mei, Juni). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot het blad valt in de herfst. In droge, warme zomers adviseert de kweker om regelmatig extra water toe te dienen.

Lei-sierkers goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk opties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Belangrijke informatie over de Prunus cerasifera ‘Nigra’ leiboom

De leisierkers Prunus cerasifera ‘Nigra’ is een erg mooie boom met een rijke bloei van roze bloemen tussen april en juni. Met zijn dieppaarse blad en roze-witte bloesem is dit een leiboom die in vrijwel elke tuin zijn plekje kan vinden. De lei-sierkers geeft weinig bekende maar zeker eetbare vruchten. Deze leiboom wordt ook veel op kleigronden toegepast maar ook in elke andere grond gedijt deze boom prima. Plant aanplantgrond bij deze leiboom en zet er een boompaal bij. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 400 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Leivorm. De kleur van het blad is Bruin, Geel, Paars, Rood, Roze, Wit. De bloeiperiode is April, Mei, Juni. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Opmerking: deze Japanse sierkers is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst mooie herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Groene treurbeuk op stam (Fagus sylvatica ‘Pendula’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondHumus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Nat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus cerasifera ‘Nigra’ leiboom april 2024
Wat zijn de kleuren van de Prunus cerasifera Nigra leiboom?

De belangrijkste kleuren zijn Bruin, Geel, Paars, Rood, Roze, Wit. De boom groeit in April, Mei, Juni. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet vrij zijn van grind, bekabeling, oude wortels, straatwerk enz. Zo kan de boom goed wortelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is de beste standplaats voor de Lei-sierkers?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let erop dat hij voldoende vrij staat: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Denk tenslotte ook aan overhangende takken en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Kan ik de Prunus cerasifera Nigra leiboom Lei-sierkers aan huis laten leveren?

Je kunt een Lei-sierkers snel en voordelig laten leveren aan huis. Via internet bestel je meerdere varianten, hoogtes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals boom palenboor en potgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, zo’n 4 of 6 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Prunus cerasifera Nigra leiboom aanbieding thuisbezorgd en geplant door een vakbekwame hovenier. Op die manier hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je 100% zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen puin en grind, oude wortels, straatwerk, worteldoek, bekabeling en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie