Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

zomerlinde-tilia-platyphyllos-bestellen-bezorgen

Zomerlinde (Tilia Platyphyllos) online bestellen

De Zomerlinde (Tilia Platyphyllos) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op deze website lees je veel nuttige info over deze Lindeboom. Of bestel direct bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Met de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De kleuren van het blad zijn Geel, Groen, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. Dit type Zomerlinde kan jij online kopen vanaf €54,50.

Naam boomZomerlinde (Tilia Platyphyllos)
Latijnse naamTilia Platyphyllos
CategorieLindeboom
Verkoopprijs v.a.€54,50
KleurenGeel, Groen, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei

Zomerlinde (Tilia Platyphyllos) thuis laten bezorgen (mei 2024)

De Tilia Platyphyllos zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen geven schaduwrijke plekken, ze produceren zuurstof en zorgen voor diepte in je tuin. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Lindeboom het overwegen waard. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je populaire online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Zomerlinde Tilia Platyphyllos online bestellen kan. Of bekijk alles over de Laurierhaag (Prunus laurocerasus ‘Novita’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Tilia Platyphyllos (Zomerlinde) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende producten. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt een dag van tevoren een mail of SMS met een trackinglink. Jouw boom wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Zomerlinde kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Andere aspecten die van belang zijn: schaduw, bewatering, tegelwerk, snoeiwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Zomerlinde Tilia Platyphyllos is aan te planten in Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Onderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het cruciaal om de boom voldoende water geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeimaanden (Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat deze in blad komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In droge, warme zomers adviseert de kweker om de boom wat extra water te geven.

Zomerlinde goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk opties en kies voor bezorging tot in de tuin

Verzorgingsinformatie over de Tilia Platyphyllos

De Tilia Platyphyllos of Zomerlinde is een snelle groeier en kan tot wel 35 meter hoog worden. De stam is grijs- bruin van kleur en diep gegroefd. Meestal bevinden de zware zijtakken zich laag aan de stam. De Zomerlinde heeft groot, hartvormig frisgroen blad waarvan de bladrand scherp gezaagd is. Opvallend is dat het blad van de Tilia Platyphyllos vaak wel twee weken eerder uitloopt dan de Tilia Cordata In de vroege zomer verschijnen de sterk geurende bloemen in hangende tuilen waar bijen en vlinders gek op zijn. In de nazomer volgen vrij kleine ronde vruchten welke eerst grijs en viltig zijn maar later kaal worden. De Tilia Platyphyllos is prachtig als solitair maar doet het ook erg goed in een bomensingel. Het blad van de Zomerlinde is in een jong stadium prima eetbaar en bijvoorbeeld te gebruiken in salades of als broodbeleg. Van de bloesem kan een lekkere lindebloesemthee gezet worden en van het sap van deze boom kunt u siroop maken. Aanplanten met een Boompaal en Aanplantgrond. De maximale groeihoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Breed / verspreid, Kroonvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Geel, Groen, Wit. Deze boom bloeit met name in Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam. Let op: deze Lindeboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst prachtige herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Laurierhaag (Prunus laurocerasus ‘Novita’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Normale grond, Voedzaam
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Tilia Platyphyllos mei 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Tilia Platyphyllos?

De bladkleur is Geel, Groen, Wit. Het blad bloeit op in Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude beplanting, stronken, bekabeling, straatwerk enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam.

Wat is een geschikte standplaats voor de Zomerlinde?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let ook goed op de schutting: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Bekijk ook andere factoren als verlies van bladeren en doorschietende wortels.

Op welke manier kan ik de Tilia Platyphyllos Zomerlinde in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt deze Zomerlinde gemakkelijk aan huis laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit allerlei soorten, maten en extra’s zoals boompalen of grondmest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, ongeveer 5 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt deze voordelige Tilia Platyphyllos aanbieding afgeleverd en aangeplant door een erkende boomspecialist. Op die manier wordt al het werk uit handen genomen en kan je er rustig vanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Bedenk wel: de plaats waar de boom neergezet wordt dient vrij te zijn van oude wortels, stronken, straatwerk, bekabeling, worteldoek en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie