Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

tamme-kastanje-castanea-sativa-bestellen-bezorgen

Tamme Kastanje (Castanea Sativa) online bestellen

De Tamme Kastanje (Castanea Sativa) gemakkelijk online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze pagina bekijk je informatie en eigenschappen van deze Kastanjeboom. Of bestel direct bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Bruin, Geel, Groen, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Mei, Juni. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Deze Tamme Kastanje is al te koop voor €50,95.

Naam boomTamme Kastanje (Castanea Sativa)
Latijnse naamCastanea Sativa
CategorieKastanjeboom
Vanafprijs€50,95
KleurBruin, Geel, Groen, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei, Juni

Tamme Kastanje (Castanea Sativa) bezorgen aan huis (april 2024)

De Castanea Sativa is een echte eyecatcher. Bomen geven koele plekken in de tuin, ze beperken wateroverlast en geven sfeer en kleur aan de tuin. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Kastanjeboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, een aanhangwagen is niet nodig en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Bij deze service wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In onderstaande tabel vergelijk je diverse online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Tamme Kastanje Castanea Sativa online kopen kan. Of vind informatie en tips voor de Abrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Bredase’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Castanea Sativa (Tamme Kastanje) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Bezorging van de boom

  Veel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gewenste afleveradres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Je artikel wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Tamme Kastanje plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Neem ook zaken in acht als wortels, snoeiwerk, bewatering, schaduw.

 4. Het planten van de boom

  Zo’n Tamme Kastanje Castanea Sativa kan men aanplanten in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de boom komt te staan. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Plaats indien nodig boompalen om hem te verankeren.

 5. Boomverzorging

  Nadat je de boom geplant hebt is het belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens het groeiseizoen (Mei, Juni). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de zomerperiode achter de rug is. In de warme maanden is het een goed idee om de boom wat extra water te geven.

Tamme Kastanje goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check opties en laat het tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Castanea Sativa

De Tamme Kastanje, of Castanea Sativa, is een mooie boom met een grillige kroon. De zware korte donkergrijze stam van de Castanea Sativa draait om zijn as waardoor er diepe groeven in de schors ontstaan. De jonge takken van de Tamme Kastanje zijn zacht groen en verkleuren later naar roodbruin. Het langwerpige blad is donkergroen en glimmend en heeft een duidelijk getande bladrand. Aan de vruchtbolsters van de tamme kastanje zijn de stekels soms ook gedeeltelijk wit. De kastanjes zijn eetbaar maar ook te gebruiken in diverse gerechten. Zo kunt u ze poffen of gebruiken in kastanje puree wat heerlijk smaakt bij wildgerechten. Plaats de Castanea Sativa op een luchtige, voedselrijke bosgrond. De Tamme Kastanje houdt niet van natte voeten. Plaats bij de boom een Boompaal en gebruik Aanplantgrond bij het planten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 1000 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Afhangend, Breed / verspreid, Kroonvorm. De kleur van het blad is Bruin, Geel, Groen, Wit. Deze boom bloeit met name in Mei, Juni. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Kastanjeboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Abrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Bredase’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormAfhangend, Breed / verspreid, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Castanea Sativa april 2024
Wat is de kleur van de Castanea Sativa?

De boom heeft verschillende kleuren Bruin, Geel, Groen, Wit. De bloeitijd is Mei, Juni. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, straatwerk, worteldoek, oude beplanting enz. Zo kan de boom goed wortelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is de beste standplaats voor de Tamme Kastanje?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te nat en niet te droog zijn. Denk ook aan omwonenden: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken, schaduw en wortelopdruk.

Kan ik de Castanea Sativa Tamme Kastanje in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan de Tamme Kastanje zonder gedoe bij u thuis laten bezorgen. Je hebt de keuze uit verschillende hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals een boomband en potgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van zo’n 4 of 6 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt deze voordelige Castanea Sativa aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een deskundige bomenspecialist. Met deze extra service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en ben je er verzekerd van dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Belangrijk: de plantplaats moet schoon zijn, dus geen worteldoek, straatwerk, bekabeling, stronken, puin en grind en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie