Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

abrikozenboom-prunus-armeniaca-bredase-bestellen-bezorgen

Abrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Bredase’) online bestellen

De Abrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Bredase’) direct online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op onze bomen-vergelijkingssite bieden wij veel praktische informatie over deze Abrikozenboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de boomexperts of tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De bladkleur is mooi: Geel, Groen, Roze, Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Februari, Maart. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. Dit type Abrikozenboom kan je al laten bezorgen vanaf €26,95.

Naam boomAbrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Bredase’)
Latijnse naamPrunus armeniaca Bredase
CategorieAbrikozenboom
Vanafprijs€26,95
KleurGeel, Groen, Roze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdFebruari, Maart

Abrikozenboom (Prunus armeniaca Bredase) thuis laten bezorgen (mei 2023)

De Prunus armeniaca ‘Bredase’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen bieden schaduwrijke plekken, reinigen de lucht en dieren zijn er gek op. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Abrikozenboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, een aanhangwagen is niet nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door de boomspecialist wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je diverse online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Abrikozenboom Prunus armeniaca Bredase online kopen kan. Of vind informatie en tips voor de Rode zuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus armeniaca Bredase (Abrikozenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met speciaal transport. Bomen zijn levende producten. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Een dag voor levering ontvang je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je order wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die het water goed afvoert en goed zonlicht krijgt. De Abrikozenboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan wortels, schaduw, tegelwerk, snoeiwerk.

 4. Het planten van de boom

  Zo’n Abrikozenboom Prunus armeniaca Bredase plant je het beste in Alle, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Zandgrond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boomwortel comfortabel past. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Boor 2 boompalen in de grond voor extra stevigheid.

 5. Boomonderhoud

  Na het aanplanten is het belangrijk om de boom voldoende water geven. Dit is met name cruciaal in de groeiperiode (Februari, Maart). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het blad valt in de herfst. In een periode van droogte is het slim om wekelijks te sproeien.

Abrikozenboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Prunus armeniaca ‘Bredase’

De Prunus armeniaca ‘Bredase’ is een oud Nederlands ras abrikozenboom die in maart met roze witte bloemen bloeit. Prunus armeniaca ‘Bredase’ is een goede zelfbestuiver maar kan ook goed worden bestoven door andere abrikozenbomen die gelijktijdig bloeien. De bestuiving vind al plaats in maart, er zijn dan nog maar weinig insekten actief, de boom kan worden geholpen met bestuiving door het stuifmeel over te brengen met een kwast. De abrikozen zijn klein, geeloranje van kleur en in augustus kunnen ze geplukt worden, staat de boom onder glas dan rijpen de eerste vruchten al af in juli. De abrikozen zijn vers te eten maar nog beter geschikt om te verwerken. Het best is om niet te soeien, moet dit toch gebeuren verwijder dan het snoeiafval en smeer de snoeiwonden in met wondbalsem omdat ze gevoelig zijn voor ziektes. De Prunus armeniaca ‘Bredase’ moet in de volle zon staan op een beschutte plek het liefst tegen een muur richting het zuiden. Bij het planten is het goed om een boompaal te plaatsen bij de bomen en aanplantgrond te mengen door de bestaande grond voor een goede structuur. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 500 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen, Roze, Wit. Deze boom bloeit met name in Februari, Maart. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Zandgrond. Tip: deze Abrikozenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst prachtige herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Rode zuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus armeniaca ‘Bredase’ mei 2023
In welke kleur komt het blad van de Prunus armeniaca Bredase?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Geel, Groen, Roze, Wit. De bloeitijd is Februari, Maart. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar je de boom plant moet volledig vrij zijn van o.a. bekabeling, grind, oude beplanting, oude wortels enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Zandgrond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Abrikozenboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Houd ook rekening met de buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Houd ook rekening met verlies van bladeren en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Prunus armeniaca Bredase Abrikozenboom aan huis laten bezorgen?

Jij kan een Abrikozenboom eenvoudig laten bezorgen tot in de tuin. Bij online bomenwinkels vind je verschillende formaten en andere essentials zoals boompalen of grondmest. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een speciale koeriersdienst. De geschatte levertijd is ongeveer 5 werkdagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt deze voordelige Prunus armeniaca Bredase aanbieding thuisbezorgd en geplant door een vakbekwame hovenier. Met deze extra service kan je alles rustig uit handen geven en ben je er verzekerd van dat alles op de juiste manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Tip: de aanplantplek dient vrij te zijn van oude wortels, worteldoek, puin en grind, straatwerk, stronken en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie