Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kersenboom-prunus-avium-donissens-gold-bestellen-bezorgen

Kersenboom (Prunus avium ‘Donissens Gold’) online bestellen

De Kersenboom (Prunus avium ‘Donissens Gold’) online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op dit portaal vind je handige info over deze Kersenboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleuren van het blad zijn Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 500 cm. Deze Kersenboom kan jij online kopen vanaf €17,50.

Naam boomKersenboom (Prunus avium ‘Donissens Gold’)
Latijnse naamPrunus avium Donissens Gold
CategorieKersenboom
Vanafprijs€17,50
KleurGeel, Groen, Oranje, Rood, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Kersenboom (Prunus avium Donissens Gold) laten thuisbezorgen (juni 2024)

De Prunus avium ‘Donissens Gold’ is een echte eyecatcher. Bomen zorgen voor koele plekken in de tuin, reinigen de lucht en zorgen voor diepte in je tuin. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is deze Kersenboom iets wat je kunt overwegen. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je diverse bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Kersenboom Prunus avium Donissens Gold online bestellen kan. Of vind informatie en tips voor de Zwarte berk (Betula ‘Nigra’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Donissens Gold (Kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd vooraf rekening met de regels. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste producten worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend organisme. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt meestal een dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw bestelling wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en genoeg zonlicht ontvangt. De Kersenboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Bekijk ook relevante details zoals tegelwerk, bewatering, snoeiwerk, wortels.

 4. De aanplanting

  Deze Kersenboom Prunus avium Donissens Gold kan je volgens de kweker planten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Vermijd altijd wit straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en controleer of de boom niet te diep staat. Gebruik eventueel boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de kluit vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de groeiperiode (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Bij een droge periode wordt het aanbevolen om wat aanvullend water bij te geven.

Kersenboom goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Check opties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Prunus avium ‘Donissens Gold’

De Prunus avium ‘Donissens Gold’ is een kersenboom die bloeit met witte bloemen begin mei. Prunus avium ‘Donissens Gold’ is een kersenboom die zichzelf niet kan bestuiven. Voor de bestuiving zijn dus andere kersenbomen nodig, goede bestuivers zijn onder andere Hedelfinger en Morel. Na de bestuiving ontwikkelen zich de lekker zoete, gele kersen met een zeer goede smaak. De kersenboom kan op twee momenten in het jaar worden gesnoeid, na de bloei en na de oogst, na de oogst is het best dan is het nog wat warmer en droger en kan de boom goed herstellen van de snoeiwonden, smeer de grotere snoeiwonden eventueel in met wondbalsem tegen ziektes. Snoei de boom zo uit dat er weer een open kroon ontstaat, met voldoende oudere takken, waar het licht weer goed in kan komen. Bij het planten is het goed om de grond te verbeteren met tuinplantengrond of fruitbomen voeding en plaats bij de boom een boompaal. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Kroonvorm. De kleur van het blad is Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk: deze Kersenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom prachtige herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Zwarte berk (Betula ‘Nigra’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Donissens Gold’ juni 2024
Welke kleur heeft het blad van de Prunus avium Donissens Gold?

De boom heeft verschillende kleuren Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. De boom groeit in Maart, April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder oude wortels, worteldoek, grind, stronken enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Kersenboom?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Denk ook aan andere bewoners: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Kijk ook goed naar verlies van bladeren en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Kan ik de Prunus avium Donissens Gold Kersenboom bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Kersenboom makkelijk en snel laten bezorgen tot in de tuin. Je hebt de keuze uit meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. tuinpalen of potgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een vakkundige bezorgservice. Dit duurt vaak 3 – 6 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus avium Donissens Gold aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een betrouwbare boomspecialist. Op die manier hoef je niet alles zelf uit te zoeken en mag je erop vertrouwen dat het altijd correct wordt neergezet. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Niet vergeten: de plek waar de boom geplant gaat worden moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, worteldoek, oude wortels, bekabeling, stronken en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie