Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

pruimenboom-prunus-domestica-czar-bestellen-bezorgen

Pruimenboom (Prunus domestica ‘Czar’) online bestellen

De Pruimenboom (Prunus domestica ‘Czar’) eenvoudig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijkingssite tref je veel informatie en verzorgingstips voor deze Pruimenboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Dankzij de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De boom is mooi gekleurd: Blauw, Groen, Paars, Rood, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 500 cm. Dit type Pruimenboom is te koop voor prijzen v.a. €17,50.

Naam boomPruimenboom (Prunus domestica ‘Czar’)
Latijnse naamPrunus domestica Czar
CategoriePruimenboom
Vanafprijs€17,50
KleurenBlauw, Groen, Paars, Rood, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Pruimenboom (Prunus domestica Czar) laten thuisbezorgen (juni 2024)

De Prunus domestica ‘Czar’ is een echte eyecatcher. Bomen leveren verkoeling, zorgen voor zuurstof en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is dit type Pruimenboom het overwegen waard. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Met deze dienst wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In deze tabel vergelijk je erkende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Pruimenboom Prunus domestica Czar online kunt bestellen. Of bekijk meer informatie over de Zomerlinde (Tilia Platyphyllos).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Czar (Pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Levering van de boom

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met speciaal transport. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je krijgt een dag van tevoren een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je artikel wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek die genoeg waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Pruimenboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Denk ook goed aan snoeiwerk, tegelwerk, bewatering, groeiwijze.

 4. De aanplanting

  Deze Pruimenboom Prunus domestica Czar is aan te planten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Vooral in het groeiseizoen (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot het blad valt in de herfst. Tijdens de zomerdagen is het een goed idee om wekelijks te sproeien.

Pruimenboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Vergelijk opties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Prunus domestica ‘Czar’

De Prunus domestica ‘Czar’ is een pruimenboom die bloeit vanaf half april met witte bloemen. Deze Prunus domestica ‘Czar’ is een pruimenboom die zichzelf kan bestuiven maar ook een goede bestuiver voor veel andere soorten. De ronde tot eivormige paars blauwe pruimen met een goede smaak kunnen worden geplukt vanaf half augustus en worden voornamelijk gebruikt als handpruim en bewaarpruim om te drogen. De pruimenboom kan op twee momenten worden gesnoeid, in het voorjaar na de bloei of in het najaar na de oogst. Snoei altijd op een relatief warme droge dag om ziektes te voorkomen en laat voldoende oudere takken zitten voor een goede vruchtdracht in het nieuwe seizoen. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond of fruitbomenvoeding bij het planten. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Blauw, Groen, Paars, Rood, Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Niet vergeten: deze Pruimenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom prachtige herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Zomerlinde (Tilia Platyphyllos).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Czar’ juni 2024
Wat is de kleur van de Prunus domestica Czar?

De kleur van het blad is Blauw, Groen, Paars, Rood, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De aanplantplek dient vrij te zijn van bekabeling, stronken, oude beplanting, grind enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Pruimenboom?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Houd rekening met uw buren: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Wanneer kan ik de Prunus domestica Czar Pruimenboom aan huis laten leveren?

Jij kan deze Pruimenboom gemakkelijk bij u thuis laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit diverse soorten groottes en extra’s zoals boom palenboor en bemesting. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, vaak 3 – 6 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus domestica Czar aanbieding thuisbezorgd en geplant door een vakbekwame tuinman. Op die manier kan je alles rustig uit handen geven en ben je er verzekerd van dat het altijd correct wordt neergezet. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Tip: de plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen worteldoek, stronken, bekabeling, oude wortels, puin en grind en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie