Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

perzisch-ijzerhout-parrotia-persica-bestellen-bezorgen

Perzisch ijzerhout (Parrotia persica) online bestellen

De Perzisch ijzerhout (Parrotia persica) eenvoudig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit portaal bieden wij handige info over deze Kleurende bomen. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de toonaangevende tuincentra. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Geel, Groen, Oranje, Rood. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Februari, Maart. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 800 cm. Deze Perzisch ijzerhout is te koop voor prijzen v.a. €112,50.

Naam boomPerzisch ijzerhout (Parrotia persica)
Latijnse naamParrotia persica
CategorieKleurende bomen
Vanafprijs€112,50
KleurGeel, Groen, Oranje, Rood
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdFebruari, Maart

Perzisch ijzerhout (Parrotia persica) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Parrotia persica is tegenwoordig erg populair. Bomen verschaffen plekken voor verkoeling op warme dagen, ze produceren zuurstof en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Kleurende bomen een uitstekende keuze. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door deze expert wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de bijgaande tabel vergelijk je populaire online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Perzisch ijzerhout Parrotia persica online bestellen kan. Of bekijk meer informatie over de Lijsterbes (Sorbus latifolia ‘Henk Vink’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Parrotia persica (Perzisch ijzerhout) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  Een groot deel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt meestal een dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je order wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Zorg voor een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Perzisch ijzerhout kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Denk ook goed aan schaduw, bewatering, snoeiwerk, wortels.

 4. Aanplanten van de boom

  Deze Perzisch ijzerhout Parrotia persica is aan te planten in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Onderhouden

  Zodra de boom in de grond staat is het cruciaal om de kluit nat te houden. Vooral in de bloeimaanden (Februari, Maart). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de warme periode voorbij is. Tijdens de zomerdagen is het slim om de boom wat extra water te geven.

Perzisch ijzerhout goedkoop bestellen en laten bezorgen

Vergelijk acties en kies voor bezorging tot in de tuin

Tips en informatie over de Parrotia persica

De Parrotia persica (perzisch ijzerhout) is een bladverliezende, breed uitgroeiende boom met korte grijze tot bruine stam. De diep groene bladeren van de Parrotia persica (perzisch ijzerhout) worden in de herfst geel, oranje en roodpaars. in het vroege voorjaar komen er kleine, rode bloemen op het kale hout. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 800 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid, Opgaand. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen, Oranje, Rood. Het groeiseizoen is in Februari, Maart. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Kleurende bomen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst mooie herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Lijsterbes (Sorbus latifolia ‘Henk Vink’).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormBreed / verspreid, Opgaand
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Parrotia persica april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Parrotia persica?

De kleur van het blad is Geel, Groen, Oranje, Rood. Hij komt tot bloei in Februari, Maart. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar je de boom plant dient vrij te zijn van puin, grind, oude beplanting, stronken enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Perzisch ijzerhout?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden mag niet te nat of droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Kijk ook goed naar schaduw en doorschietende wortels.

Kan ik de Parrotia persica Perzisch ijzerhout thuis laten leveren?

Jij kan een Perzisch ijzerhout gemakkelijk bij u thuis laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals een boompalenset en grond voeding. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De geschatte levertijd is ongeveer 5 werkdagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt jouw voordelige Parrotia persica aanbieding bezorgd en geplant door een vakbekwame boomverzorger. Op die manier hoef je zelf eigenlijk niets te doen en ben je er verzekerd van dat alles op de juiste manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Advies: de plek waar de boom geplant gaat worden moet volledig vrij zijn van o.a. bekabeling, puin en grind, straatwerk, oude wortels, worteldoek en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie