Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

krentenboom-amelanchier-lamarckii-bestellen-bezorgen

Krentenboom (Amelanchier Lamarckii) online bestellen

De Krentenboom (Amelanchier Lamarckii) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijker bekijk je veel nuttige info over deze Krentenboom. Je kunt direct online bestellen bij een van onze partners. Met de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De bladkleur is mooi: Geel, Groen, Rood, Wit, Zwart. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April, Mei, Juni. De uiteindelijke hoogte is 1000 cm. Deze Krentenboom kan jij online kopen vanaf €87,50.

Naam boomKrentenboom (Amelanchier Lamarckii)
Latijnse naamAmelanchier Lamarckii
CategorieKrentenboom
Prijsindicatie€87,50
KleurenGeel, Groen, Rood, Wit, Zwart
StandplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei, Juni

Krentenboom (Amelanchier Lamarckii) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Amelanchier Lamarckii is tegenwoordig erg populair. Bomen bieden verkoeling, verbeteren de luchtkwaliteit en dienen uitstekend als perceel afboording. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is dit type Krentenboom iets wat je kunt overwegen. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Hierbij wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de tabel hieronder vergelijk je meerdere online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Krentenboom Amelanchier Lamarckii online bestellen kan. Of bekijk meer informatie over de Noorse esdoorn (Acer platanoides ‘Columnare’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Amelanchier Lamarckii (Krentenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom laten leveren

  Veel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je ontvangt altijd vroegtijdig een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw boom wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Krentenboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Denk ook goed aan wortels, tegelwerk, groeiwijze, bewatering.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Krentenboom Amelanchier Lamarckii plant je het beste in Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Gebruik eventueel boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Verzorgen

  Na het aanplanten is het cruciaal om genoeg water te geven. Vooral in het bloeiseizoen (April, Mei, Juni). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de warme periode voorbij is. In een periode van droogte is het verstandig om extra water te geven.

Krentenboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Aanvullende informatie over de Amelanchier Lamarckii

De Amelanchier Lamarckii, of Krentenboom, groeit eerst vrij smal maar vormt later een vrij brede kroon en kan tot 10 meter hoog worden. De Krentenboom geeft een mooi winterbeeld door de fijne vertakking. De bast en takken zijn in de winter opvallend grijs van kleur. De ovale bladeren zijn bij het uitlopen prachtig brons van kleur en worden later donkergroen. In de herfst kleurt de Krentenboom vervolgens prachtig helder rood en oranje waarna het blad afvalt. Vanaf april bloeit de Amelanchier Lamarckii met trossen stervormige, helder witte bloemen wat prachtig afsteekt tegen het bronskleurige blad. De eetbare krenten verschijnen aan het einde van de zomer en zijn blauw- zwart van kleur. De krenten zijn zoet en sappig van smaak en te gebruiken voor sap, jam, gelei en gebak. Ook vogels zijn er dol op. De Amelanchier Lamarckii is zeer winterhard en zal de Nederlandse winter prima doorstaan. Bodemeisen zijn gering, liefst enigszins kalkhoudend en niet te nat op een zonnige of halfschaduw plek. Het licht wegsnoeien van oude takken na de bloei is voldoende. Gebruik bij het aanplanten van de Amelanchier Lamarckii Tuinplantengrond en een Boompaal. De maximale groeihoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Geel, Groen, Rood, Wit, Zwart. Deze boom bloeit met name in April, Mei, Juni. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Let op: deze Krentenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst prachtige herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Noorse esdoorn (Acer platanoides ‘Columnare’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondHumus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Nat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Amelanchier Lamarckii april 2024
Wat is de kleur van de Amelanchier Lamarckii?

De kleur van het blad is Geel, Groen, Rood, Wit, Zwart. De groeiperiode is April, Mei, Juni. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen oude wortels, stronken, puin, straatwerk enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is de beste standplaats voor de Krentenboom?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let ook goed op de schutting: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Onderzoek ook aspecten zoals verlies van bladeren en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Op welke manier kan ik de Amelanchier Lamarckii Krentenboom thuis laten leveren?

Je kunt een Krentenboom eenvoudig laten leveren aan huis. Bij de online bomenexpert kies je uit allerlei soorten, maten en andere essentials zoals boompalen, bamboestokken en grondmest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van plus minus een week.

Wat houdt de aanplantservice in?

Via de aanplantservice wordt de voordelige Amelanchier Lamarckii aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een gespecialiseerde hovenier. Hierdoor wordt al het werk uit handen genomen en mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Belangrijk: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, puin en grind, bekabeling, oude wortels, stronken en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie