Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

krentenboom-struikvorm-amelanchier-laevis-ballerina-bestellen-bezorgen

Krentenboom struikvorm (Amelanchier laevis ‘Ballerina’) online bestellen

De Krentenboom struikvorm (Amelanchier laevis ‘Ballerina’) goedkoop online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit portaal tonen wij informatie en eigenschappen van deze Krentenboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de weergegeven webshops of tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De bladkleur is mooi: Blauw, Paars, Rood, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Zon. Hij begint te boeien in April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 500 cm. Dit type Krentenboom struikvorm kan je al laten bezorgen vanaf €20,95.

Naam boomKrentenboom struikvorm (Amelanchier laevis ‘Ballerina’)
Latijnse naamAmelanchier laevis Ballerina
CategorieKrentenboom
Verkoopprijs v.a.€20,95
KleurBlauw, Paars, Rood, Wit
Ideale standplaatsZon
BloeimaandenApril, Mei

Krentenboom struikvorm (Amelanchier laevis Ballerina) bezorgen aan huis (april 2024)

De Amelanchier laevis ‘Ballerina’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven verkoeling, verbeteren de luchtkwaliteit en bieden privacy. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Krentenboom een hele goede optie. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Daardoor wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je populaire bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Krentenboom struikvorm Amelanchier laevis Ballerina online kunt bestellen. Of vind informatie en tips voor de Gouden regen op stam (Laburnum watereri ‘Vossii’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Amelanchier laevis Ballerina (Krentenboom struikvorm) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Levering van de boom

  De meeste bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend product. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw product wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Krentenboom struikvorm gedijt het beste op een plekje met Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Neem ook zaken in acht als snoeiwerk, tegelwerk, bewatering, groeiwijze.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  De Krentenboom struikvorm Amelanchier laevis Ballerina kan je volgens de kweker planten in Elke grondsoort. Gebruik nooit wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom komt te staan. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en koop voedingsrijke aanplantgrond. Graaf boompalen in om hem te ondersteunen.

 5. Verzorgen

  Nadat je de boom geplant hebt is het cruciaal om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name belangrijk tijdens de groeimaanden (April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Bij een droge periode is het verstandig om de grond regelmatig te bevochtigen.

Krentenboom struikvorm goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Verzorgingsinformatie over de Amelanchier laevis ‘Ballerina’

Deze krentenboom, Amelanchier laevis ‘Ballerina’, is een meerstammige sierheester. De sierwaarde van de Amelanchier zit voornamelijk in de prachtige, uitbundige bloei en de herfstkleuren. Ook zijn de vruchten eetbaar. De Amelanchier laevis ‘Ballerina’ kan 4 tot 6 meter hoog worden en 3 tot 4 meter breed. Nog voor het uitlopen van het blad bloeit de Amelanchier laevis ‘Ballerina’ uitbundig met trossen witte bloemetjes. De Amelanchier laevis ‘Ballerina’ bloeit met meer en grotere bloemen dan de normale krentenboom. Na de bloei komt de overvloed van eetbare, roodpaarse tot bijna zwarte vruchten aan de boom die rond juli rijp zijn. Het blad van de Amelanchier laevis ‘Ballerina’ loopt bronskleuring uit en kleurt in de zomer groen met een grijsgroene onderkant. In de herfst kleurt het blad oranjegeel voordat het afvalt. Snoeien is bij deze krentenboom niet nodig. Mocht u hem toch willen snoeien, doe dit dan in de zomer, herfst of vroege winter. De Amelanchier laevis ‘Ballerina’ staat het liefst op een zonnige plaats en heeft graag een wat vochtige, humeuze bodem. Deze heester is zeer goed winterhard. Voeg bij het aanplanten aanplantgrond toe aan het plantgat. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 500 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid, Opgaand, Vaasvormig. De (blad)kleur van deze boom is: Blauw, Paars, Rood, Wit. Het groeiseizoen is in April, Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Elke grondsoort. Belangrijk: deze Krentenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom mooie herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Gouden regen op stam (Laburnum watereri ‘Vossii’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormBreed / verspreid, Opgaand, Vaasvormig
Geschikte grondAlle
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Amelanchier laevis ‘Ballerina’ april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Amelanchier laevis Ballerina?

De bladkleur is Blauw, Paars, Rood, Wit. De bladeren komen tot bloei in April, Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet vrij zijn van oude beplanting, oude wortels, bekabeling, stronken enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Elke grondsoort.

Wat is de beste standplaats voor de Krentenboom struikvorm?

De beste standplaats voor dit type boom is Zon. De grond waar een boom in staat moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd ook rekening met de buren: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Bekijk ook andere factoren als schaduwvorming en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Amelanchier laevis Ballerina Krentenboom struikvorm thuis laten bezorgen?

Jij kan de Krentenboom struikvorm gemakkelijk bij u thuis laten bezorgen. Je hebt de keuze uit diverse soorten groottes en eventuele hulpmiddelen zoals boom palenboor en bemesting. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De bezorgtijd is ongeveer 5 werkdagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Amelanchier laevis Ballerina aanbieding afgeleverd en aangeplant door een ervaren boomspecialist. Op die manier hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en kan je ervanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Niet vergeten: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen worteldoek, straatwerk, stronken, oude wortels, bekabeling en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie