Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

portugese-laurierboom-op-stam-prunus-lusitanica-angustifolia-bestellen-bezorgen

Portugese laurierboom op stam (Prunus lusitanica ‘Angustifolia’) online bestellen

De Portugese laurierboom op stam (Prunus lusitanica ‘Angustifolia’) eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op onze bomen-vergelijker tonen wij handige informatie over deze Laurierboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Groen, Wit. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 700 cm. Deze Portugese laurierboom op stam is al te koop voor €59,95.

Naam boomPortugese laurierboom op stam (Prunus lusitanica ‘Angustifolia’)
Latijnse naamPrunus lusitanica Angustifolia
CategorieLaurierboom
Verkoopprijs v.a.€59,95
KleurGroen, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Portugese laurierboom op stam (Prunus lusitanica Angustifolia) thuis bezorgen (april 2024)

De Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen verschaffen schaduw, ze beperken wateroverlast en bieden privacy. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Laurierboom iets wat je kunt overwegen. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Online bestellen biedt tal van voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Daardoor wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In onderstaande tabel vergelijk je erkende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Portugese laurierboom op stam Prunus lusitanica Angustifolia kunt bestellen (online). Of bekijk meer over de Sierappel (Malus Street Parade).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus lusitanica Angustifolia (Portugese laurierboom op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met een speciale koeriersdienst. Een boom is een levend product. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt meestal een dag voor levering een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je artikel wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en genoeg zonlicht ontvangt. De Portugese laurierboom op stam plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Je moet ook zeker rekening houden met schaduw, bewatering, tegelwerk, groeiwijze.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Portugese laurierboom op stam Prunus lusitanica Angustifolia is aan te planten in Alle, Droge grond, Humus, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en koop voedingsrijke aanplantgrond. Graaf boompalen in om hem extra te verstevigen.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In de drogere maanden adviseren wij om wat aanvullend water bij te geven.

Portugese laurierboom op stam goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Aanvullende informatie over de Prunus lusitanica ‘Angustifolia’

De Portugese Laurierboom (Prunus Lusitanica ‘Angustifolia)’ op stam heeft een compactere vorm dan de Prunus Lusitanica en de bladeren zijn kleiner en donkergroen van kleur. De Prunus Lusitanica ‘Angustifolia is groenblijvend en zeer geschikt voor de kleinere tuin. Deze Portugese Laurierboom op stam staat het liefste in de zon of halfschaduw op een beschutte plek. Hij bloeit in mei met witte bloemen en krijgt in het najaar rode vruchten welke verkleuren naar zwart. Deze Portugese Laurierboom op stam is in meerdere stamhoogtes te bestellen. De Prunus Lusitanica ‘Angustifolia op stam staat het liefst op een goed doorlatende bodem maar stelt verder weinig bodemeisen. U kunt deze Portugese Laurier op stam het beste na de bloei bijsnoeien om deze in vorm te houden. Snoeien kan niet in de volle zon i.v.m. het inbranden van de gesnoeide takken. De Prunus Lusitanica ‘Angustifolia’ kunt u het beste met een snoeischaar snoeien, doet u dit met een heggeschaar dan worden de bladeren doorgeknipt en krijgt u allemaal lelijke, ingedroogde randen te zien. Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten voor de voeding. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 700 cm. De groeiwijze is Bolvormig, Bossig. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Wit. Deze boom bloeit met name in Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Droge grond, Humus, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Goed om te weten: deze Laurierboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Sierappel (Malus Street Parade).

Maximale hoogte700 cm
GroeivormBolvormig, Bossig
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Prunus lusitanica Angustifolia?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen, Wit. De bloeitijd is Mei. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, grind, straatwerk, stronken enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Portugese laurierboom op stam?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let op schuttingen & overkappingen: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Kijk ook goed naar verlies van bladeren en wortels die doorschieten.

Kan ik de Prunus lusitanica Angustifolia Portugese laurierboom op stam bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Portugese laurierboom op stam snel en voordelig thuis laten afleveren. Bij de boom-expert kan je kiezen uit diverse soorten groottes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. tuinpalen of potgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, zo’n 4 of 6 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Prunus lusitanica Angustifolia aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een vakbekwame tuinman. Op die manier kan je alles rustig uit handen geven en kan je er rustig vanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Bedenk wel: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, worteldoek, bekabeling, stronken, oude wortels en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie