Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

laurierhaag-prunus-laurocerasus-novita-bestellen-bezorgen

Laurierhaag (Prunus laurocerasus ‘Novita’) online bestellen

De Laurierhaag (Prunus laurocerasus ‘Novita’) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op dit platform tonen wij veel praktische info over deze Laurierhaag. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de toonaangevende tuincentra. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt alles netjes aangeplant. De boom is mooi gekleurd: Blauw, Groen, Wit. De beste standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De groeiperiode is Mei. De uiteindelijke hoogte is 400 cm. Deze Laurierhaag is al te bestellen vanaf €2,15.

Naam boomLaurierhaag (Prunus laurocerasus ‘Novita’)
Latijnse naamPrunus laurocerasus Novita
CategorieLaurierhaag
Verkoopprijs v.a.€2,15
KleurenBlauw, Groen, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeimaandenMei

Laurierhaag (Prunus laurocerasus Novita) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Prunus laurocerasus ‘Novita’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen zorgen voor verkoeling, ze beperken wateroverlast en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is dit type Laurierhaag zeker een hele leuke mogelijkheid. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je meerdere bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Laurierhaag Prunus laurocerasus Novita online kan kopen. Of vind informatie en tips voor de Japanse parasolboom (Sciadopitys verticillata).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus laurocerasus Novita (Laurierhaag) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Levering van de boom

  Veel van de bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met speciaal transport. Bomen zijn levende organismen. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je ontvangt altijd vroegtijdig een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. De standplaats van de boom

  Kies een stukje grond die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en goed zonlicht krijgt. De Laurierhaag plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Neem ook zaken in acht als snoeiwerk, wortels, groeiwijze, tegelwerk.

 4. De aanplanting

  Een Laurierhaag Prunus laurocerasus Novita is aan te planten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Maak een mooi rond plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en gebruik aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de kluit vochtig te houden. Dit is met name belangrijk tijdens de groeimaanden (Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de zomerperiode achter de rug is. Bij een droge periode adviseren wij om de kluit extra nat te houden.

Laurierhaag goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Check opties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Prunus laurocerasus ‘Novita’

De Laurier haag Prunus laurocerasus ‘Novita’ is een snel groeiende laurierhaag en kan gezien worden als een verbeterde Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’: de haagplant is sterker en het blad is donkerder en heeft een diepe glans. Vanwege zijn groei en zijn grote blad vormt de Laurierhaag Prunus laurocerasus ‘Novita’ snel een dichte haag. De Laurierhaag Prunus laurocerasus ‘Novita’ kan tot 500cm hoog worden. Voor een strakke laurierhaag dient de Laurierhaag Prunus laurocerasus ‘Novita’ twee keer per jaar gesnoeid te worden. De plant bloeit in april met witte bloemen en in de herfst komen er rode bessen aan de plant. De Prunus laurocerasus ‘Novita’ is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin.De Prunus laurocerasus ‘Novita’ gedijt het beste op droge tot vochthoudende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken. Het planten van een laurierhaag. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 400 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Breed / verspreid. De (blad)kleur van deze boom is: Blauw, Groen, Wit. Deze boom bloeit met name in Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Schaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk: deze Laurierhaag is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Japanse parasolboom (Sciadopitys verticillata).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus laurocerasus ‘Novita’ april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Prunus laurocerasus Novita?

De kleur van het blad is Blauw, Groen, Wit. De groeiperiode is Mei. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder puin, straatwerk, oude beplanting, worteldoek enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welke standplaats kiezen voor de Laurierhaag?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Houd rekening met uw buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Denk tenslotte ook aan verlies van bladeren en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Wanneer kan ik de Prunus laurocerasus Novita Laurierhaag aan huis laten bezorgen?

Jij kan deze Laurierhaag moeiteloos en snel aan huis laten bezorgen. Je hebt de keuze uit diverse soorten groottes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. tuinpalen en grond voeding. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. De bezorgtijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de voordelige Prunus laurocerasus Novita aanbieding thuisbezorgd en geplant door een deskundige boomverzorger. Op die manier wordt al het werk uit handen genomen en kan je ervanuit gaan dat het juist geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Advies: de locatie waar de boom ingegraven wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, worteldoek, straatwerk, oude wortels, puin en grind en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie