Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

portugese-laurier-prunus-lusitanica-bol-bestellen-bezorgen

Portugese laurier (Prunus lusitanica bol) online bestellen

De Portugese laurier (Prunus lusitanica bol) gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze website check je veel praktische info over deze Laurierhaag. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de aangesloten winkels. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleur van de boom is Groen, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. De maximale hoogte is ongeveer 450 cm. Dit type Portugese laurier is al te koop voor €89,95.

Naam boomPortugese laurier (Prunus lusitanica bol)
Latijnse naamPrunus lusitanica bol
CategorieLaurierhaag
Prijsindicatie€89,95
KleurGroen, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Portugese laurier (Prunus lusitanica bol) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Prunus lusitanica bol zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen geven schaduw, ze produceren zuurstof en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Laurierhaag een hele goede optie. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In deze tabel vergelijk je erkende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Portugese laurier Prunus lusitanica bol online kan kopen. Of vind informatie en tips voor de Japanse den (Pinus parviflora ‘Glauca’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus lusitanica bol (Portugese laurier) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Veel bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gewenste afleveradres. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt meestal een dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw bestelling wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Portugese laurier kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan tegelwerk, snoeiwerk, groeiwijze, wortels.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Portugese laurier Prunus lusitanica bol kunt u aanplanten in Elke grondsoort. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Graaf boompalen in om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name cruciaal in het groeiseizoen (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In droge, warme zomers is het verstandig om de boom wat extra water te geven.

Portugese laurier goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Prunus lusitanica bol

De Prunus lusitanica bol is een exclusieve laurier met smalle langwerpige, donkergroene bladeren. In het voorjaar (april-mei) bloeit de Prunus Lusitanica met witte bloemen. Staat het gehele jaar prachtig en sierlijk in een mooie sierpot bij uw voordeur of als blikvanger in uw siertuin. De Prunus lusitanica kunt u het gehele jaar in bolvorm snoeien, mits het niet vriest of zeer zonnig is. De Prunus lusitanica gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste aanplantgrond gebruiken. De maximale hoogte ligt op ongeveer 450 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Breed / verspreid. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Wit. Het groeiseizoen is in Maart, April, Mei. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Elke grondsoort. Opmerking: deze Laurierhaag is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Japanse den (Pinus parviflora ‘Glauca’).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Prunus lusitanica bol april 2024
Wat zijn de kleuren van de Prunus lusitanica bol?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April, Mei. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van straatwerk, puin, worteldoek, grind enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Elke grondsoort.

Wat is de juiste standplaats voor de Portugese laurier?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet niet te nat en niet te droog zijn. Denk ook aan andere bewoners: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Onderzoek ook aspecten zoals schaduwvorming en doorschietende wortels.

Wanneer kan ik de Prunus lusitanica bol Portugese laurier aan huis laten leveren?

Jij kan de Portugese laurier lekker makkelijk aan huis laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je allerlei soorten, maten en extra’s zoals boom palenboor en grond voeding. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door middel van de aanplantservice wordt de voordelige Prunus lusitanica bol aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een vakbekwame boomspecialist. Op die manier wordt al het werk uit handen genomen en ben je er verzekerd van dat het altijd correct wordt neergezet. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Advies: de aanplantplek moet schoon zijn, dus geen bekabeling, worteldoek, stronken, puin en grind, straatwerk en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie