Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

groene-leibeuk-fagus-sylvatica-leiboom-bestellen-bezorgen

Groene leibeuk (Fagus sylvatica leiboom) online bestellen

De Groene leibeuk (Fagus sylvatica leiboom) voordelig online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op dit platform lees je veel praktische informatie over deze Leibomen. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van onze partners. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De bladkleur is mooi: Bruin, Groen, Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 400 cm. Dit type Groene leibeuk kan je al laten bezorgen vanaf €207,75.

Naam boomGroene leibeuk (Fagus sylvatica leiboom)
Latijnse naamFagus sylvatica leiboom
CategorieLeibomen
Prijsindicatie€207,75
KleurBruin, Groen, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Groene leibeuk (Fagus sylvatica leiboom) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Fagus sylvatica leiboom is tegenwoordig erg populair. Bomen verschaffen schaduw, zorgen voor zuurstof en zorgen voor wat extra privacy. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is dit type Leibomen een hele goede optie. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Door de boomspecialist wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Groene leibeuk Fagus sylvatica leiboom online bestellen kan. Of bekijk meer informatie over de Schijncypres (Chamaecyparis nootkatensis ‘Pendula’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Fagus sylvatica leiboom (Groene leibeuk) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met een speciale koeriersdienst. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt de dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je aankoop wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Groene leibeuk kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Andere aspecten die van belang zijn: wortels, bewatering, snoeiwerk, groeiwijze.

 4. Aanplanten van de boom

  Deze Groene leibeuk Fagus sylvatica leiboom kan aangeplant worden in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Graaf een diep plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Til de boom voorzichtig in het gat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het essentieel om de boom regelmatig water te geven. Met name in het groeiseizoen (April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de warme periode voorbij is. In droge, warme zomers wordt het aanbevolen om extra water te geven.

Groene leibeuk goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Tips en informatie over de Fagus sylvatica leiboom

De groene leibeuk is een mooie leiboom voor in uw tuin. Het blad van de groene leibeuk blijft in de winter aan de leiboom zitten! Met zijn groene blad heeft u in de zomer een prachtig dichte leiboom. In de winter blijft de leibeuk zijn verdorde blad vasthouden wat eventuele inkijk kan voorkomen.Bij het planten van deleibeuk is het belangrijk de speciale beukengrond toe te voegen. Hierin zitten schimmels die ervoor zorgen dat de wortels beter voedsel op kunnen nemen. Deze leiboom is eventueel ook leverbaar in andere maten en hoogtes dan hier beschreven staan. Zet bij de leibeuk altijd een boompaal. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 400 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Leivorm. De (blad)kleur van deze boom is: Bruin, Groen, Wit. De groeiperiode is April, Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Let op: deze Leibomen is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden prachtige herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Schijncypres (Chamaecyparis nootkatensis ‘Pendula’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Fagus sylvatica leiboom april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Fagus sylvatica leiboom?

De boom heeft verschillende kleuren Bruin, Groen, Wit. De bloeitijd is April, Mei. Goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude beplanting, puin, bekabeling, straatwerk enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Kies een van de volgende grondsoorten: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is de beste standplaats voor de Groene leibeuk?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let ook goed op de schutting: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Denk tenslotte ook aan mogelijke ongewenste schaduw en doorschietende wortels.

Hoe snel kan ik de Fagus sylvatica leiboom Groene leibeuk bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt de Groene leibeuk lekker makkelijk aan huis laten bezorgen. Je hebt de keuze uit verschillende formaten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. een boomband en potgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een vakkundige bezorgservice. De bezorgtijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Wat betekent aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Fagus sylvatica leiboom aanbieding bezorgd en geplant door een erkende hovenier. Met deze extra service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Belangrijk: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. oude wortels, puin en grind, bekabeling, stronken, worteldoek en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie