Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leiappelboom-malus-domestica-golden-delicious-bestellen-bezorgen

Leiappelboom (Malus domestica ‘Golden delicious’) online bestellen

De Leiappelboom (Malus domestica ‘Golden delicious’) direct online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat is hier mogelijk! Op deze website tonen wij veel praktische informatie over deze Leifruitboom. Of bestel direct bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleuren van het blad zijn Roze, Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 450 cm. Deze Leiappelboom kan jij online kopen vanaf €48,75.

Naam boomLeiappelboom (Malus domestica ‘Golden delicious’)
Latijnse naamMalus domestica Golden delicious
CategorieLeifruitboom
Verkoopprijs v.a.€48,75
KleurenRoze, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Leiappelboom (Malus domestica Golden delicious) thuis laten bezorgen (juni 2024)

De Malus domestica ‘Golden delicious’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen geven schaduw, verbeteren de luchtkwaliteit en dieren zijn er gek op. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Leifruitboom zeker een hele leuke mogelijkheid. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In deze tabel vergelijk je erkende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Leiappelboom Malus domestica Golden delicious kunt kunt vinden. Zie ook meer informatie over de Palmboom (Trachycarpus wagnerianus).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Golden delicious (Leiappelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd vooraf rekening met de regels. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend product. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt meestal een dag voor levering een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je artikel wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Leiappelboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Denk ook goed aan tegelwerk, bewatering, groeiwijze, wortels.

 4. Het planten van de boom

  Een Leiappelboom Malus domestica Golden delicious kan je volgens de kweker planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en gebruik aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Verzorgen

  De de beplanting is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Met name in de groeiperiode (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In een periode van droogte adviseert de kweker om extra water te geven.

Leiappelboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Belangrijke informatie over de Malus domestica ‘Golden delicious’

Een lei-appel boom is een mooie aanvulling in de tuin. Malus domestica ‘Golden delicious’ is een stevige handappel, zacht zure smaak, later iets zoet. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. ‘Elstar’, ‘Cox’s’ of ‘James Grieve’ meer succes. Snoeien: in de winter of rond 1 juli. Heeft het liefst heel veel kleine knipjes. Let op voldoende belichting. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Voeg matig kalk toe voor zoetere vruchten. Bewaren: Hoe lang u appelen kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appelen die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appelen veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller door rijpt. Schoonmaken: Eet een appel gewassen, geschild, in zijn geheel of in partjes. Voor een kind is het prettig als het klokhuis er met een appelboor wordt uitgehaald. Appelen verkleuren na het schillen snel bruin. Door het toevoegen van een beetje citroen- of limoensap (bijvoorbeeld in fruitsalades) is dit te voorkomen. Consumptie: Een appeltje eet u niet alleen uit de hand. Er zijn oneindig veel recepten waarin de appel de hoofdrol speelt. Bekende recepten zijn appeltaart, appelmoes en appelflappen. Voedingswaarde: Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De caloriearme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 450 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Leivorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Roze, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Opmerking: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Palmboom (Trachycarpus wagnerianus).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Golden delicious’ juni 2024
Welke kleur heeft het blad van de Malus domestica Golden delicious?

De kleur van het blad is Roze, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plantplaats dient vrij te zijn van straatwerk, puin, worteldoek, bekabeling enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de juiste standplaats voor de Leiappelboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let ook goed op de schutting: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Denk tenslotte ook aan schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Wanneer kan ik de Malus domestica Golden delicious Leiappelboom aan huis laten bezorgen?

Jij kan de Leiappelboom zonder gedoe laten bezorgen tot in de tuin. Online vind je verschillende formaten en extra’s zoals boom palenboor of mest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van circa 5 – 7 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de voordelige Malus domestica Golden delicious aanbieding thuisbezorgd en geplant door een betrouwbare boomexpert. Dankzij deze service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en kan je er rustig vanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Belangrijk: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, stronken, bekabeling, puin en grind, worteldoek en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie