Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leiappelboom-malus-domestica-jonagold-bestellen-bezorgen

Leiappelboom (Malus domestica ‘Jonagold’) online bestellen

De Leiappelboom (Malus domestica ‘Jonagold’) voordelig online bestellen en thuis laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijker tonen wij informatie en eigenschappen van deze Leifruitboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de boomexperts of tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De kleuren van het blad zijn Roze, Wit. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 400 cm. Dit type Leiappelboom is te koop voor prijzen v.a. €48,75.

Naam boomLeiappelboom (Malus domestica ‘Jonagold’)
Latijnse naamMalus domestica Jonagold
CategorieLeifruitboom
Prijsindicatie€48,75
KleurenRoze, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Leiappelboom (Malus domestica Jonagold) bezorgen aan huis (juni 2024)

De Malus domestica ‘Jonagold’ is tegenwoordig erg populair. Bomen zorgen voor koele plekken in de tuin, ecologisch evenwicht en bieden privacy. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is deze Leifruitboom zeker een hele leuke mogelijkheid. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Daardoor worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de bijgaande tabel vergelijk je populaire online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Leiappelboom Malus domestica Jonagold online kunt bestellen. Of bekijk meer informatie over de Rode beukenboog (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Jonagold (Leiappelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende organismen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je aankoop wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Leiappelboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan tegelwerk, snoeiwerk, schaduw, groeiwijze.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Leiappelboom Malus domestica Jonagold kunt u aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Monteer eventueel ook boompalen om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Boomonderhoud

  De de beplanting is het van levensbelang om de boom voldoende water geven. Dit is met name cruciaal in de bloeiperiode (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat deze in blad komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In droge, warme zomers raden we aan de kluit extra nat te houden.

Leiappelboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Malus domestica ‘Jonagold’

Een lei-appel boom is een mooie aanvulling in de tuin. Malus domestica ‘Jonagold’ is een stevige en sappige handappel met geelwit vruchtvlees. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. ‘Elstar’, ‘Gloster’ of ‘Benoni’ meer succes. Snoeien: in de winter of rond 1 juli. Vraagt in de jeugd een stevige snoei. Zorg voor voldoende licht in de basis. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Voeg matig kalk toe voor zoetere vruchten. Geschikt voor zowel pot als in volle grond. Blijft een compacte boom. Bewaren: Hoe lang u appelen kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appelen die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appelen veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller door rijpt. Schoonmaken: Eet een appel gewassen, geschild, in zijn geheel of in partjes. Voor een kind is het prettig als het klokhuis er met een appelboor wordt uitgehaald. Appelen verkleuren na het schillen snel bruin. Door het toevoegen van een beetje citroen- of limoensap (bijvoorbeeld in fruitsalades) is dit te voorkomen. Consumptie: Een appeltje eet u niet alleen uit de hand. Er zijn oneindig veel recepten waarin de appel de hoofdrol speelt. Bekende recepten zijn appeltaart, appelmoes en appelflappen. Voedingswaarde: Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De caloriearme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn. De maximale groeihoogte is ongeveer 400 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Leivorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Roze, Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Goed om te weten: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Rode beukenboog (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Jonagold’ juni 2024
Welke kleur heeft het blad van de Malus domestica Jonagold?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Roze, Wit. De boom groeit in Maart, April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen worteldoek, straatwerk, bekabeling, oude wortels enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Welke standplaats kiezen voor de Leiappelboom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond mag niet te nat of droog zijn. Houd ook rekening met de buren: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Houd ook rekening met overhangende takken, schaduw en doorschietende wortels.

Kan ik de Malus domestica Jonagold Leiappelboom aan huis laten leveren?

Je kunt de Leiappelboom lekker makkelijk tot in de tuin laten leveren. Bij de boom-expert kan je kiezen uit meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boom palenboor en aanplantgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, plus minus een week.

Wat is de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt de voordelige Malus domestica Jonagold aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een deskundige hovenier. Met deze extra service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en kan je ervanuit gaan dat het proces op een goede manier verloopt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Belangrijk: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. puin en grind, stronken, worteldoek, oude wortels, bekabeling en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie