Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

haagliguster-ligustrum-ovalifolium-bestellen-bezorgen

Haagliguster (Ligustrum ovalifolium) online bestellen

De Haagliguster (Ligustrum ovalifolium) direct online bestellen en laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op dit portaal lees je veel praktische informatie over deze Liguster. Of bestel direct bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt alles netjes aangeplant. De bladkleur is mooi: Groen, Wit, Zwart. De ideale standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Juni. Uiteindelijk wordt deze boom circa 300 cm. Dit type Haagliguster kan je al laten bezorgen vanaf €0,72.

Naam boomHaagliguster (Ligustrum ovalifolium)
Latijnse naamLigustrum ovalifolium
CategorieLiguster
Prijsindicatie€0,72
KleurGroen, Wit, Zwart
Ideale standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeimaandenJuni

Haagliguster (Ligustrum ovalifolium) bezorgen aan huis (april 2024)

De Ligustrum ovalifolium geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen koele plekken in de tuin, zorgen voor zuurstof en zorgen voor wat extra privacy. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is dit type Liguster het overwegen waard. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen aanhangwagen nodig en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Met deze dienst wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Haagliguster Ligustrum ovalifolium online bestellen kan. Of bekijk alles over de Vijgenboom op stam (Ficus carica).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Ligustrum ovalifolium (Haagliguster) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt de dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je artikel wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. De standplaats van de boom

  Zorg voor een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Haagliguster gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Je moet ook zeker rekening houden met snoeiwerk, wortels, tegelwerk, groeiwijze.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Een Haagliguster Ligustrum ovalifolium plant je het beste in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Vermijd altijd wit straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit van boom ruimschoots past. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en gebruik aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens het bloeiseizoen (Juni). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat deze in blad komt tot het blad valt in de herfst. Bij een droge periode adviseren wij om de boom wat extra water te geven.

Haagliguster goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Ligustrum ovalifolium

De haaglisguster Ligustrum ovalifolium is een snel groeiende haagliguster. De haagliguster Ligustrum ovalifolium kan tot 500cm hoog worden en heeft spits, ovaal groen tot donkergroen blad. Deze haagliguster is dicht vertakt en vormt snel een dichte haag. Deze haagliguster is groenblijvend in de winter. In mei en juni bloeit de liguster haag Ligustrum ovalifolium met witte bloemen. De Ligustrum ovalifolium is winterhard en half groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Ligustrum ovalifolium komt het beste tot zijn recht in een haag, maar doet het ook prima als solitair op de hoek van een border. De Ligustrum ovalifolium is een sterke plant die op elke grond wel wil groeien, maar ondanks dat het beste gedijt op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 300 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Bossig, Breed / verspreid. De (blad)kleur van deze boom is: Groen, Wit, Zwart. De bloeitijd is Juni. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Goed om te weten: deze Liguster is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Vijgenboom op stam (Ficus carica).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormBossig, Breed / verspreid
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Ligustrum ovalifolium april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Ligustrum ovalifolium?

De belangrijkste kleuren zijn Groen, Wit, Zwart. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Juni. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet schoon zijn, dus geen grind, puin, straatwerk, worteldoek enz. Zo kan de boom goed wortelen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Haagliguster?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De bodem moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Houd ook rekening met de buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Denk tenslotte ook aan bladverlies en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Ligustrum ovalifolium Haagliguster aan huis laten bezorgen?

Jij kan deze Haagliguster moeiteloos en snel tot in de tuin laten leveren. Online vind je allerlei soorten, maten en extra’s zoals een boomband en mest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. De bezorgtijd is ongeveer 5 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de voordelige Ligustrum ovalifolium aanbieding afgeleverd en aangeplant door een erkende boomspecialist. Op die manier kan je alles rustig uit handen geven en ben je er verzekerd van dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Belangrijk: de plaats waar de boom neergezet wordt moet vrij zijn van oude wortels, stronken, bekabeling, straatwerk, puin en grind en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie