Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Leipeerboom (Pyrus communis ‘Beurré Alexandre Lucas’)

leipeerboom-pyrus-communis-beurre-alexandre-lucas-bestellen-bezorgen

Leipeerboom (Pyrus communis ‘Beurré Alexandre Lucas’) online bestellen

De Leipeerboom (Pyrus communis ‘Beurré Alexandre Lucas’) voordelig online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze website tref je handige informatie over deze Leifruitboom. Of bestel direct bij een van de toonaangevende tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 450 cm. Deze Leipeerboom is al te koop voor €48,75.

Naam boomLeipeerboom (Pyrus communis ‘Beurré Alexandre Lucas’)
Latijnse naamPyrus communis Beurré Alexandre Lucas
CategorieLeifruitboom
Verkoopprijs v.a.€48,75
KleurenWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Leipeerboom (Pyrus communis Beurré Alexandre Lucas) laten bezorgen in de tuin ([maandjaar])

De Pyrus communis ‘Beurré Alexandre Lucas’ is tegenwoordig erg populair. Bomen bieden plekken voor verkoeling op warme dagen, reinigen de lucht en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is dit type Leifruitboom een uitstekende keuze. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door deze expert wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je diverse online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Leipeerboom Pyrus communis Beurré Alexandre Lucas kunt bestellen (online). Of bekijk meer informatie over de Zuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pyrus communis Beurré Alexandre Lucas (Leipeerboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Veel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je krijgt een dag van tevoren een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw bestelling wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Leipeerboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Denk ook goed aan snoeiwerk, schaduw, tegelwerk, wortels.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Een Leipeerboom Pyrus communis Beurré Alexandre Lucas plant je het beste in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de boom komt te staan. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en controleer of de boom niet te diep staat. Boor 2 boompalen in de grond om hem te ondersteunen.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het ontzettend belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de droge hete zomermaanden wordt het aanbevolen om wat aanvullend water bij te geven.

Leipeerboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk acties en kies voor bezorging tot in de tuin

Belangrijke informatie over de Pyrus communis ‘Beurré Alexandre Lucas’

Een Leipeerboom is een goeie aanwinst in uw tuin. De Pyrus communis ‘Beurré Alexandre Lucas’ is een grote, groengele sappige handpeer met roodbruine blos. Bestuiving: niet zelf bestuivend, geschikte bestuivers zijn ‘Beurré Hardy’, ‘Clapp’s’, ‘Conference’, ‘Triomphe de Vienne’ of ‘Williams’. Lange bewaartijd. Snoeien: in de winter of net na de bloei. Knip verticale takken (zgn. loten) weg. In de beginjaren is horizontaal buigen van vruchtdragende takken noodzakelijk. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Bewaren: Peren kunt u het beste koel, donker en droog bewaren. Ze zijn gevoelig voor kneuzingen en plekjes, dus behandel ze met zorg. Over de houdbaarheid valt weinig zeggen omdat dit sterk afhankelijk is van de rijpheid van de vrucht. De rijpheid van de peer kunt u controleren door het vruchtvlees naast het steeltje voorzichtig in te drukken. Bij rijpe peren geeft het vruchtvlees dan iets mee. Let op, vooral de zomerrassen rijpen erg snel door. Schoonmaken: Peren moeten voor gebruik altijd even gewassen worden. Consumptie: Handperen eet u, nadat u het steeltje verwijderd heeft, met schil en al op. Uiteraard kunt u naar eigen smaak de peer ook geschild of in stukjes nuttigen. Geschilde peren kleuren wel snel bruin. Om dit te voorkomen kunt u ze met wat citroensap besprenkelen. Peren worden meestal uit de hand gegeten, maar ook op de boterham smaken ze prima. Verder worden peren veel verwerkt in nagerechten. Wat zou u denken van peren uit de oven met chocoladesaus? Daarnaast kunt u peren verwerken tot jam, sap, compote, chutney en stroop. Stoofpeertjes moet u zoals de naam al zegt stoven. Deze gestoofde peertjes smaken heerlijk met vlees, kip of kaas. Voedingswaarde: Peren bevatten de minste fruitzuren. Daardoor zijn ze aanmerkelijk zoeter dan appelen. Peren zijn erg gezond en door het hoge gehalte aan kalk, kalium en fosfor werken ze vocht- en vet afdrijvend. Goed voor de lijn! Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 450 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Leivorm. De kleur van het blad is Wit. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Niet vergeten: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Zuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck’).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Pyrus communis ‘Beurré Alexandre Lucas’ [maandjaar]
In welke kleur komt het blad van de Pyrus communis Beurré Alexandre Lucas?

De bladkleur is Wit. Het blad bloeit op in Maart, April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet goed begaanbaar zijn zonder grind, stronken, straatwerk, puin enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de beste standplaats voor de Leipeerboom?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let op schuttingen & overkappingen: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als schaduwvorming en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe snel kan ik de Pyrus communis Beurré Alexandre Lucas Leipeerboom thuis laten leveren?

Je kunt de Leipeerboom moeiteloos en snel thuis laten afleveren. Via internet bestel je diverse soorten groottes en extra’s zoals tuinpalen of aanplantgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van zo’n 4 of 6 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Pyrus communis Beurré Alexandre Lucas aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een professionele boomspecialist. Hierdoor kan je alles rustig uit handen geven en mag je erop vertrouwen dat het altijd correct wordt neergezet. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Bedenk wel: de plek waar de boom geplant gaat worden moet schoon zijn, dus geen worteldoek, puin en grind, stronken, bekabeling, oude wortels en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie