Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leipruimenboom-pruimen-leiboom-bestellen-bezorgen

Leipruimenboom (Pruimen leiboom) online bestellen

De Leipruimenboom (Pruimen leiboom) eenvoudig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op dit platform check je veel informatie en verzorgingstips voor deze Leifruitboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de aangesloten winkels. Met behulp van de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De bladkleur is mooi: Groen, Paars, Rood, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April, Mei, Juni. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 450 cm. Dit type Leipruimenboom is te koop voor prijzen v.a. €49,95.

Naam boomLeipruimenboom (Pruimen leiboom)
Latijnse naamPruimen leiboom
CategorieLeifruitboom
Prijsindicatie€49,95
KleurGroen, Paars, Rood, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei, Juni

Leipruimenboom (Pruimen leiboom) bezorgen aan huis (maart 2024)

De Pruimen leiboom is tegenwoordig erg populair. Bomen geven schaduw, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is dit type Leifruitboom een uitstekende keuze. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In deze tabel vergelijk je populaire online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Leipruimenboom Pruimen leiboom online kunt bestellen. Of bekijk meer over de Zuil-kersenboom (Prunus avium ‘Sylvia’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pruimen leiboom (Leipruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom laten leveren

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende producten. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt meestal een dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw boom wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Leipruimenboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Let ook op andere aspecten zoals snoeiwerk, bewatering, wortels, tegelwerk.

 4. De aanplanting

  Deze Leipruimenboom Pruimen leiboom kunt u aanplanten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom komt te staan. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en controleer of de boom niet te diep staat. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Onderhoud

  Na het aanplanten is het van levensbelang om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (April, Mei, Juni). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de zomerperiode achter de rug is. Bij een droge periode is het verstandig om de kluit extra nat te houden.

Leipruimenboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Pruimen leiboom

Deze leipruim geeft heerlijke pruimen. Een leiboom als vruchtboom. De lei-pruimenboom geeft vruchten en mooie bloemen. De vruchten van de leipruim zijn in juli/augustus klaar voor de pluk. De leipruimenboom is zelfbestuivend en smaken zoet. Snoeien doet u in april tot september. Kijk ook eens bij onze andere fruitleibomen: leipeer, leiappel en leikers. Plant de leipruim in aanplantgrond en zet er een boompaal bij. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 450 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Leivorm. De kleur van het blad is Groen, Paars, Rood, Wit. Het groeiseizoen is in April, Mei, Juni. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Niet vergeten: deze Leifruitboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom mooie herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Zuil-kersenboom (Prunus avium ‘Sylvia’).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Pruimen leiboom maart 2024
Wat zijn de kleuren van de Pruimen leiboom?

De belangrijkste kleuren zijn Groen, Paars, Rood, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April, Mei, Juni. Opmerkelijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De aanplantplek moet vrij zijn van puin, straatwerk, oude beplanting, oude wortels enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Leipruimenboom?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let ook goed op de schutting: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Houd ook rekening met verlies van bladeren en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Pruimen leiboom Leipruimenboom aan huis laten leveren?

Je kunt de Leipruimenboom makkelijk en snel tot in de tuin laten leveren. Via het online tuincentrum koop je diverse soorten groottes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boom palenboor of potgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een speciale koeriersdienst. De bezorgtijd is plus minus een week.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt jouw voordelige Pruimen leiboom aanbieding afgeleverd en aangeplant door een professionele tuinman. Hierdoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je ervanuit gaan dat het juist geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Advies: de plek waar de boom geplant gaat worden dient compleet toegankelijk te zijn zonder bekabeling, worteldoek, oude wortels, stronken, puin en grind en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie