Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Zuil-kersenboom (Prunus avium ‘Sylvia’)

zuil-kersenboom-prunus-avium-sylvia-bestellen-bezorgen

Zuil-kersenboom (Prunus avium ‘Sylvia’) online bestellen

De Zuil-kersenboom (Prunus avium ‘Sylvia’) online bestellen en laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op dit portaal check je veel informatie en verzorgingstips voor deze Zuilboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de aangesloten winkels. Met de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleuren van het blad zijn Roze, Wit. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April. De maximale hoogte is ongeveer 150 cm. Deze Zuil-kersenboom is al te bestellen vanaf €29,75.

Naam boomZuil-kersenboom (Prunus avium ‘Sylvia’)
Latijnse naamPrunus avium Sylvia
CategorieZuilboom
Verkoopprijs v.a.€29,75
KleurRoze, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril

Zuil-kersenboom (Prunus avium Sylvia) laten thuisbezorgen ([maandjaar])

De Prunus avium ‘Sylvia’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen zorgen voor schaduw, ecologisch evenwicht en zorgen voor wat extra privacy. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is dit type Zuilboom een hele goede optie. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, een aanhangwagen is niet nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hierna vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Zuil-kersenboom Prunus avium Sylvia online bestellen kan. Zie ook meer informatie over de Krentenboom struikvorm (Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Sylvia (Zuil-kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Een groot deel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend organisme. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt een dag van tevoren een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je artikel wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Neem een aanplantplek die het water goed afvoert en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Zuil-kersenboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Denk ook goed aan groeiwijze, snoeiwerk, bewatering, schaduw.

 4. Aanplanten van de boom

  Zo’n Zuil-kersenboom Prunus avium Sylvia kan je volgens de kweker planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Graaf boompalen in om de boom stabiel te houden.

 5. Onderhouden

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om genoeg water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeiperiode (April). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Tijdens de zomerdagen is het verstandig om wekelijks te sproeien.

Zuil-kersenboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Extra informatie over de Prunus avium ‘Sylvia’

De Prunus avium ‘Sylvia’ is een heerlijke zoet kers. Deze langzamer groeiende zuilkers geeft echte vruchten. Een zuilvormige boom groeit redelijk recht omhoog en is daarom geschikt voor op terras of balkon of voor een kleine ruimte in de tuin. Snoeien is door de langzamere groei minder nodig. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 150 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Opgaand, Zuilvormig. Qua kleuren zie je voornamelijk Roze, Wit. De bloeiperiode is April. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Let op: deze Zuilboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Krentenboom struikvorm (Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormOpgaand, Zuilvormig
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Sylvia’ [maandjaar]
Wat zijn de kleuren van de Prunus avium Sylvia?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Roze, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. puin, oude wortels, stronken, grind enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Zuil-kersenboom?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Houd ook rekening met de buren: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals bladverlies en wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Prunus avium Sylvia Zuil-kersenboom aan huis laten bezorgen?

Jij kan de Zuil-kersenboom moeiteloos en snel bij u thuis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je meerdere hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals set met boompalen of grondmest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, zo’n 4 of 6 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt de voordelige Prunus avium Sylvia aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een professionele boomexpert. Met deze extra service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Niet vergeten: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet vrij zijn van worteldoek, oude wortels, puin en grind, straatwerk, bekabeling en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie