Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leipruimenboom-prunus-domestica-reine-claude-dalthan-bestellen-bezorgen

Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’) online bestellen

De Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’) online bestellen en laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op deze website lees je veel info en tips voor deze Leifruitboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de boomexperts of tuincentra. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleuren van het blad zijn Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Maart, April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 450 cm. Deze Leipruimenboom is te koop voor prijzen v.a. €48,75.

Naam boomLeipruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’)
Latijnse naamPrunus domestica Reine Claude dAlthan
CategorieLeifruitboom
Vanafprijs€48,75
KleurenWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Leipruimenboom (Prunus domestica Reine Claude dAlthan) thuis bezorgen (mei 2023)

De Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’ is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren plekken voor verkoeling op warme dagen, reinigen de lucht en bieden privacy. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is dit type Leifruitboom een hele goede optie. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Via internet heb je veruit de meeste keuze, een aanhangwagen is niet nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Daardoor worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hieronder vergelijk je diverse bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Leipruimenboom Prunus domestica Reine Claude dAlthan online kan kopen. Of klik door naar de pagina over de Zuil-perenboom (Pyrus communis rode vrucht).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Reine Claude dAlthan (Leipruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met speciaal transport. Bomen zijn levende organismen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Een dag voor levering ontvang je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Leipruimenboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Neem ook zaken in acht als tegelwerk, wortels, schaduw, snoeiwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Leipruimenboom Prunus domestica Reine Claude dAlthan kan aangeplant worden in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom komt te staan. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Til de boom voorzichtig in het gat en vul het deels met aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Onderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name belangrijk tijdens het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot het blad valt in de herfst. In een periode van droogte wordt aangeraden om de grond regelmatig te bevochtigen.

Leipruimenboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Aanvullende informatie over de Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’

Deze leipruim geeft heerlijke pruimen. De Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’ is een sappige en friszoete pruim, met geelgroen vruchtvlees. Bloei: vraagt om bloemverdunning. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk snoeien. Zorg voor voldoende belichting in de basis. In het begin is het horizontaal buigen van vruchtdragende takken gewenst. Bemesting: pruimen houden van kalkrijke, voedzame en niet te natte grond. Geef een matige hoeveelheid organische meststof. Bewaren: Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries. Schoonmaken: Aan pruimen valt niet zoveel schoon te maken. Was ze alleen even onder (niet te koud) water en eet ze daarna lekker uit de hand. Consumptie: Let er op dat de vruchten er gaaf en niet gekneusd uitzien. Pruimen zijn alleen lekker als ze voldoende rijp zijn. Over het algemeen zijn ze zoet en sappig. De meeste pruimensoorten worden donkerder van kleur naarmate ze rijper worden. Pruimen zijn lekker om zo uit de hand te eten, maar kunnen ook prima verwerkt worden in jam, fruitsalade, smoothie, desserts en pannenkoeken. Voedingswaarde: De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel antioxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 450 cm. De groeiwijze is Leivorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Wit. Het groeiseizoen is in Maart, April, Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Goed om te weten: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Zuil-perenboom (Pyrus communis rode vrucht).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’ mei 2023
Wat is de kleur van de Prunus domestica Reine Claude dAlthan?

De bladkleur is Wit. De bladeren komen tot bloei in Maart, April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plantplaats dient vrij te zijn van bekabeling, stronken, straatwerk, oude wortels enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is een geschikte standplaats voor de Leipruimenboom?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Houd ook rekening met mogelijke ongewenste schaduw en doorschietende wortels.

Kan ik de Prunus domestica Reine Claude dAlthan Leipruimenboom bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Leipruimenboom gemakkelijk laten leveren aan huis. Je hebt de keuze uit verschillende formaten en andere benodigdheden zoals set met boompalen of mest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van circa 5 – 7 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Bij de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus domestica Reine Claude dAlthan aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een ervaren bomenspecialist. Daardoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en ben je er verzekerd van dat het proces op een goede manier verloopt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Belangrijk: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, worteldoek, bekabeling, straatwerk, puin en grind en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie