Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leipruimenboom-prunus-domestica-stanley-bestellen-bezorgen

Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Stanley’) online bestellen

De Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Stanley’) voordelig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijkingssite lees je veel info en tips voor deze Leifruitboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De boom is mooi gekleurd: Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 450 cm. Deze Leipruimenboom is al te bestellen vanaf €48,75.

Naam boomLeipruimenboom (Prunus domestica ‘Stanley’)
Latijnse naamPrunus domestica Stanley
CategorieLeifruitboom
Vanafprijs€48,75
KleurWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Leipruimenboom (Prunus domestica Stanley) bezorgen aan huis (mei 2024)

De Prunus domestica ‘Stanley’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen bieden koele plekken in de tuin, ze beperken wateroverlast en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Leifruitboom een hele goede optie. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Hierbij wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de bijgaande tabel vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Leipruimenboom Prunus domestica Stanley kunt kunt vinden. Of bekijk meer over de Dikke Zuil- appelboom (Malus domestica ‘Red sensation’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Stanley (Leipruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom wordt geleverd

  Een groot deel van de bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend organisme. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je artikel wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Neem een aanplantplek die genoeg waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Leipruimenboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Neem ook zaken in acht als snoeiwerk, groeiwijze, bewatering, schaduw.

 4. Het planten van de boom

  Een Leipruimenboom Prunus domestica Stanley kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en controleer of de boom niet te diep staat. Monteer eventueel ook boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Boomonderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het cruciaal om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Met name in de groeiperiode (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de droge hete zomermaanden is het noodzakelijk om wekelijks te sproeien.

Leipruimenboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Belangrijke informatie over de Prunus domestica ‘Stanley’

Deze leipruim geeft heerlijke pruimen. De Prunus domestica ‘Stanley’ is een goed smakende roodblauwe pruim met geeloranje vruchtvlees. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk snoeien. Zorg voor voldoende belichting in de basis. In het begin is het horizontaal buigen van vruchtdragende takken gewenst. Bemesting: pruimen houden van kalkrijke, voedzame en niet te natte grond. Geef een matige hoeveelheid organische meststof. Bewaren: Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries. Schoonmaken: Aan pruimen valt niet zoveel schoon te maken. Was ze alleen even onder (niet te koud) water en eet ze daarna lekker uit de hand. Consumptie: Let er op dat de vruchten er gaaf en niet gekneusd uitzien. Pruimen zijn alleen lekker als ze voldoende rijp zijn. Over het algemeen zijn ze zoet en sappig. De meeste pruimensoorten worden donkerder van kleur naarmate ze rijper worden. Pruimen zijn lekker om zo uit de hand te eten, maar kunnen ook prima verwerkt worden in jam, fruitsalade, smoothie, desserts en pannenkoeken. Voedingswaarde: De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel antioxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 450 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Leivorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Opmerking: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Dikke Zuil- appelboom (Malus domestica ‘Red sensation’).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Stanley’ mei 2024
Wat is de kleur van de Prunus domestica Stanley?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Wit. De boom groeit in Maart, April, Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, oude beplanting, bekabeling, straatwerk enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de juiste standplaats voor de Leipruimenboom?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet niet te nat en niet te droog zijn. Let ook goed op de schutting: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Denk tenslotte ook aan overhangende takken en doorschietende wortels.

Kan ik de Prunus domestica Stanley Leipruimenboom thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Leipruimenboom probleemloos thuis laten afleveren. Via internet bestel je meerdere varianten, hoogtes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. set met boompalen en aanplantgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een professionele bezorgservice. De bezorgtijd is plus minus een week.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus domestica Stanley aanbieding thuisbezorgd en geplant door een vakbekwame boomverzorger. Door deze handige service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Bedenk wel: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, straatwerk, puin en grind, bekabeling, stronken en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie