Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lei-witte-bes-ribes-rubrum-bestellen-bezorgen

Lei Witte Bes (Ribes rubrum) online bestellen

De Lei Witte Bes (Ribes rubrum) gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijkingssite check je informatie en eigenschappen van deze Bessenboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleur van de boom is Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 1000 cm. Dit type Lei Witte Bes is al te bestellen vanaf €20,25.

Naam boomLei Witte Bes (Ribes rubrum)
Latijnse naamRibes rubrum
CategorieBessenboom
Vanafprijs€20,25
KleurWit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril

Lei Witte Bes (Ribes rubrum) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Ribes rubrum is een echte eyecatcher. Bomen leveren een eigen microklimaat, ze beperken wateroverlast en geven sfeer en kleur aan de tuin. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is dit type Bessenboom een uitstekende keuze. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Met deze dienst wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In deze tabel vergelijk je populaire online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Lei Witte Bes Ribes rubrum online kunt bestellen. Of klik door naar de pagina over de Leikersenboom (Kersen leiboom).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Ribes rubrum (Lei Witte Bes) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Veel bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met speciaal transport. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Een dag voor levering ontvang je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Lei Witte Bes voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Neem ook zaken in acht als schaduw, groeiwijze, bewatering, snoeiwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Zo’n Lei Witte Bes Ribes rubrum kan aangeplant worden in Normale grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom rechtop kan komen te staan. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Boomonderhoud

  De de beplanting is het belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name belangrijk tijdens de bloeimaanden (April). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de droge hete zomermaanden is het slim om regelmatig extra water toe te dienen.

Lei Witte Bes goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Extra informatie over de Ribes rubrum

Deze heerlijke bessen in een leivorm. De Ribes rubrum Witte Bes is een makkelijke plant die elk jaar lekkere witte bessen geeft. Deze witte bes bloeit van april tot mei en de vruchten zijn rijp in juni/juli. De bloemen lokken bijen en vlinders. Bestuiving: De witte bes is zelf bestuivend. Snoeien: De witte bes snoei je het best begin de winter, maar liever niet als het vriest. Deze struik draagt op zowel 1-jarig als 2-jarig hout, dus knip de oudere takken weg. Zorg voor voldoende licht in de basis. Bemesting: De witte bes houdt van humusrijke grond met een jaarlijkse toediening van kalium. De witte bes heeft over het algemeen weinig last van schimmel- en bladziektes. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Klimmend, Opgaand, Struikvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Wit. De bloeiperiode is April. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Normale grond. Niet vergeten: deze Bessenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Leikersenboom (Kersen leiboom).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKlimmend, Opgaand, Struikvorm
Geschikte grondNormale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Ribes rubrum april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Ribes rubrum?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Wit. De boom groeit in April. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, worteldoek, oude wortels, grind enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Normale grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Lei Witte Bes?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Denk ook aan omwonenden: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Onderzoek ook aspecten zoals bladverlies en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Ribes rubrum Lei Witte Bes aan huis laten bezorgen?

Jij kan deze Lei Witte Bes gemakkelijk bij u thuis laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boom palenboor of grondmest. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt de voordelige Ribes rubrum aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een betrouwbare boomverzorger. Op die manier kan je alles rustig uit handen geven en kan je er rustig vanuit gaan dat het proces op een goede manier verloopt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de plek waar je het laat planten moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, puin en grind, stronken, oude wortels, worteldoek en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie