Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lork-op-stam-larix-decidua-kornik-bestellen-bezorgen

Lork op stam (Larix decidua ‘Kornik’) online bestellen

De Lork op stam (Larix decidua ‘Kornik’) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijkingssite lees je veel praktische info over deze Lork. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom netjes voor jou geplant. De bladkleur is mooi: Bruin, Groen, Rood. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Schaduw, Zon en de bloeitijd is April. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 200 cm. Deze Lork op stam is al te bestellen vanaf €64,50.

Naam boomLork op stam (Larix decidua ‘Kornik’)
Latijnse naamLarix decidua Kornik
CategorieLork
Verkoopprijs v.a.€64,50
KleurenBruin, Groen, Rood
StandplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeimaandenApril

Lork op stam (Larix decidua Kornik) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Larix decidua ‘Kornik’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen verschaffen schaduwrijke plekken, ze produceren zuurstof en zorgen voor wat extra privacy. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is dit type Lork een uitstekende keuze. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Via internet heb je veruit de meeste keuze, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je meerdere online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Lork op stam Larix decidua Kornik online bestellen kan. Of vind informatie en tips voor de Abrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Moorpark’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Larix decidua Kornik (Lork op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Veel bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je artikel wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Lork op stam plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Denk ook goed aan schaduw, bewatering, wortels, groeiwijze.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Lork op stam Larix decidua Kornik kan men aanplanten in Alle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en vul het deels met aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem te verankeren.

 5. Boomonderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het essentieel om de grond vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeiperiode (April). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de drogere maanden is het een goed idee om wekelijks te sproeien.

Lork op stam goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Verzorgingsinformatie over de Larix decidua ‘Kornik’

De Larix Decidua ‘Kornik’ is een Lork op stam met een compacte, dichtbegroeide, bolvormige kroon. De naalden van de Larix Decidua ‘Kornik’ (Lork op stam) zijn groen en verkleuren in de herfst naar geel en zitten aan horizontaal groeiende takken. De Lork op stam heeft een onopvallende bloei in april en draagt roodbruine, bolvormige kegels. De Larix Decidua ‘Kornik’ op stam is winterhard en verliest zijn blad in de winter om in de lente opnieuw uit te lopen. De Larix Decidua ‘Kornik’ is een zeer veelzijdige plant welke het goed doet als solitair op bijvoorbeeld de hoek van een border. Echter ook in groepen of in een pot op het balkon of het terras is deze Lork op stam een aanwinst voor uw tuin. Deze Larix is in meerdere stamhoogtes te bestellen. De Larix Decidua ‘Kornik’ op stam gedijt het beste op droge tot vochthoudende, lichtzure, goed doorlatende grond in de volle zon. De plant verdraagt beslist geen vochtige grond en hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale groeihoogte is ongeveer 200 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Bolvormig, Opgaand. De kleur van het blad is Bruin, Groen, Rood. Het groeiseizoen is in April. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: deze Lork is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Abrikozenboom (Prunus armeniaca ‘Moorpark’).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormBolvormig, Opgaand
Geschikte grondAlle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringJa
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Larix decidua ‘Kornik’ april 2024
In welke kleur komt het blad van de Larix decidua Kornik?

De bladkleur is Bruin, Groen, Rood. De bladeren komen tot bloei in April. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plek waar je de boom plant moet goed begaanbaar zijn zonder grind, oude wortels, worteldoek, straatwerk enz. Zo kan de boom goed wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Lork op stam?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De ondergrond moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Houd ook rekening met de buren: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Wanneer kan ik de Larix decidua Kornik Lork op stam in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt zo’n Lork op stam moeiteloos en snel bij u thuis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je meerdere varianten, hoogtes en andere benodigdheden zoals set met boompalen en potgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van circa 5 – 7 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt jouw voordelige Larix decidua Kornik aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een erkende boomexpert. Daardoor hoeft je niet zelf in de tuin te werken en kan je ervanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Niet vergeten: de plek waar de boom geplant gaat worden dient vrij te zijn van bekabeling, puin en grind, stronken, straatwerk, worteldoek en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie