Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

meelbes-sorbus-aria-bestellen-bezorgen

Meelbes (Sorbus aria) online bestellen

De Meelbes (Sorbus aria) online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op deze pagina check je veel nuttige info over deze Meelbes. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de boomspecialisten en verkooppunten. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De bladkleur is mooi: Groen, Oranje, Rood, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Mei, Juni. De maximale hoogte is ongeveer 600 cm. Deze Meelbes kan jij online kopen vanaf €55,95.

Naam boomMeelbes (Sorbus aria)
Latijnse naamSorbus aria
CategorieMeelbes
Verkoopprijs v.a.€55,95
KleurGroen, Oranje, Rood, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei, Juni

Meelbes (Sorbus aria) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Sorbus aria zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen leveren plekken voor verkoeling op warme dagen, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Meelbes het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Daardoor wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de bijgaande tabel vergelijk je populaire online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Meelbes Sorbus aria kunt bestellen (online). Of klik door naar de pagina over de Stermagnolia (Magnolia stellata).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Sorbus aria (Meelbes) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Levering van de boom

  Een groot deel van de bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende producten. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je ontvangt altijd vroegtijdig een mail of SMS met een trackinglink. Je aankoop wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die het water goed afvoert en goed zonlicht krijgt. De Meelbes kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Bekijk ook relevante details zoals wortels, schaduw, tegelwerk, snoeiwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Een Meelbes Sorbus aria kan je volgens de kweker planten in Alle, Normale grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en vul het deels met aanplantgrond. Graaf boompalen in om hem te ondersteunen.

 5. Onderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het cruciaal om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (Mei, Juni). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot het blad valt in de herfst. Bij een droge periode is het verstandig om de grond regelmatig te bevochtigen.

Meelbes goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Sorbus aria

Deze meelbes (Sorbus aria) is een bladverliezende, breed uitgroeiende boom. In het voorjaar loopt de meelbes uit met ovale, getande bladeren, die eerst zilvergrijs, later donkergroen worden aan de bovenkant, en wit viltig aan de onderkant. In het late voorjaar komen er in de meelbes (Sorbus aria) trossen met kleine, witte bloemen gevold door donkerrode vruchten met bruine spikkels. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond en tuinturf bij het planten. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 600 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Breed / verspreid. De (blad)kleur van deze boom is: Groen, Oranje, Rood, Wit. De bloeitijd is Mei, Juni. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Meelbes is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden mooie herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Stermagnolia (Magnolia stellata).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Sorbus aria april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Sorbus aria?

De belangrijkste kleuren zijn Groen, Oranje, Rood, Wit. De groeiperiode is Mei, Juni. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. oude wortels, grind, straatwerk, worteldoek enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Meelbes?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Denk ook aan omwonenden: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als bladverlies en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Kan ik de Sorbus aria Meelbes aan huis laten bezorgen?

Jij kan de Meelbes zonder gedoe tot in de tuin laten leveren. Via het online tuincentrum koop je allerlei soorten, maten en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen en grondmest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een speciale koeriersdienst. De geschatte levertijd is circa 5 – 7 dagen.

Wat betekent aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Sorbus aria aanbieding afgeleverd en aangeplant door een betrouwbare hovenier. Dankzij deze service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je 100% zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de plek waar de boom geplant gaat worden moet schoon zijn, dus geen oude wortels, stronken, bekabeling, straatwerk, worteldoek en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie