Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kust-mammoetboom-sequoiadendron-giganteum-bestellen-bezorgen

Kust-mammoetboom (Sequoiadendron giganteum) online bestellen

De Kust-mammoetboom (Sequoiadendron giganteum) eenvoudig online bestellen en laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op Bomenbezorgen.nl lees je handige informatie over deze Naaldboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de boomspecialisten en verkooppunten. Dankzij de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De bladkleur is mooi: Groen. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is April tot Juni. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 1000 cm. Deze Kust-mammoetboom kan je al laten bezorgen vanaf €22,50.

Naam boomKust-mammoetboom (Sequoiadendron giganteum)
Latijnse naamSequoiadendron giganteum
CategorieNaaldboom
Prijsindicatie€22,50
KleurGroen
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril tot Juni

Kust-mammoetboom (Sequoiadendron giganteum) bezorgen aan huis (mei 2023)

De Sequoiadendron giganteum is een aanwinst voor elke tuin. Bomen bieden verkoeling, reinigen de lucht en bieden privacy. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is deze Naaldboom iets wat je kunt overwegen. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door deze expert wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hieronder vergelijk je erkende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Kust-mammoetboom Sequoiadendron giganteum online kan kopen. Of bekijk meer informatie over de Patio perenboom (Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Sequoiadendron giganteum (Kust-mammoetboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Houd vooraf rekening met de regels. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste producten zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met speciaal transport. Een boom is een levend product. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Jouw bestelling wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Kust-mammoetboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan tegelwerk, wortels, groeiwijze, snoeiwerk.

 4. De aanplanting

  Een Kust-mammoetboom Sequoiadendron giganteum plant je het beste in Alle, Normale grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Til de boom voorzichtig in het gat en gebruik aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen voor extra stevigheid.

 5. Verzorgen

  Zodra de boom in de grond staat is het belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Vooral in het groeiseizoen (April tot Juni). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers raden we aan wekelijks te sproeien.

Kust-mammoetboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Vergelijk acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Adviezen en informatie over de Sequoiadendron giganteum

De Sequoiadendron giganteum is een zeer snel groeiende conifeer met kegelvormige groei. De Sequoiadendron giganteum wordt beschouwd als de grootste conifeer ter wereld. In de West-Europese klimaatzone kan de boom 3000cm hoog worden. In Noord-Amerika, waar de boom van nature voorkomt, kan de boom de indrukwekkende hoogte van 7500cm bereiken. De scherpe, naalden zijn blauwachtig groen en de dikke, vezelige schors is roodbruin. De Kust-mammoetboom is zeer winterhard (tot -30 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De Sequoiadendron giganteum komt met name door zijn snelle groei, het beste tot zijn recht als solitair.De Sequoiadendron giganteum gedijt het beste op goed doorlatende, voedselrijke, licht zure grond in de volle zon.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 1000 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Kegel. De (blad)kleur van deze boom is: Groen. De groeiperiode is April tot Juni. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Ook is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Patio perenboom (Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKegel
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Sequoiadendron giganteum mei 2023
Wat is de kleur van de Sequoiadendron giganteum?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen. De boom groeit in April tot Juni. Belangrijk om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van oude wortels, worteldoek, oude beplanting, puin enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Kust-mammoetboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Denk ook aan omwonenden: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Denk tenslotte ook aan verlies van bladeren en wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Sequoiadendron giganteum Kust-mammoetboom aan huis laten leveren?

Je kunt de Kust-mammoetboom zonder gedoe laten leveren aan huis. Bij de online bomenexpert kies je uit allerlei soorten, maten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. set met boompalen en grondmest. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Dit duurt zo’n 4 of 6 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt deze voordelige Sequoiadendron giganteum aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een gespecialiseerde boomspecialist. Dankzij deze service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en kan je ervanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Bedenk wel: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder bekabeling, stronken, puin en grind, worteldoek, oude wortels en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie