Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Sikkelden (Cryptomeria japonica ‘Globosa Nana’)

sikkelden-cryptomeria-japonica-globosa-nana-bestellen-bezorgen

Sikkelden (Cryptomeria japonica ‘Globosa Nana’) online bestellen

De Sikkelden (Cryptomeria japonica ‘Globosa Nana’) direct online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op dit portaal bekijk je veel nuttige info over deze Naaldboom. Je kunt direct online bestellen bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De boom is mooi gekleurd: Groen. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 200 cm. Dit type Sikkelden kan jij online kopen vanaf €29,95.

Naam boomSikkelden (Cryptomeria japonica ‘Globosa Nana’)
Latijnse naamCryptomeria japonica Globosa Nana
CategorieNaaldboom
Vanafprijs€29,95
KleurenGroen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Sikkelden (Cryptomeria japonica Globosa Nana) laten thuisbezorgen ([maandjaar])

De Cryptomeria japonica ‘Globosa Nana’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden koele plekken in de tuin, zorgen voor zuurstof en dienen uitstekend als perceel afboording. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is dit type Naaldboom iets wat je kunt overwegen. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Hierbij wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je meerdere online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Sikkelden Cryptomeria japonica Globosa Nana kunt bestellen (online). Of bekijk meer informatie over de Vogelkers (Prunus padus ‘Watereri’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cryptomeria japonica Globosa Nana (Sikkelden) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt een dag van tevoren een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je artikel wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Sikkelden kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Neem ook zaken in acht als tegelwerk, bewatering, schaduw, snoeiwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Sikkelden Cryptomeria japonica Globosa Nana kan men aanplanten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en vul het deels met aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om genoeg water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens het groeiseizoen (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In een periode van droogte adviseert de kweker om wat aanvullend water bij te geven.

Sikkelden goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Adviezen en informatie over de Cryptomeria japonica ‘Globosa Nana’

De Cryptomeria japonica ‘Globosa Nana’ is een traag groeiende dwergconifeer met bol- of koepelvormige groei. De ‘Globosa Nana’ heeft geelgroen blad, is zeer winterhard (tot -20 graden Celsius) en groenblijvend. De Sikkelden is dichtbegroeid en compact. De Cryptomeria japonica ‘Glombosa Nana’ gedijt het beste op normale tot vochthoudende grond in de volle zon of halfschaduw, uit de wind. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 200 cm. De groeiwijze is Bolvormig, Breed / verspreid. De (blad)kleur van deze boom is: Groen. De bloeitijd is Maart, April, Mei. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Goed om te weten: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Vogelkers (Prunus padus ‘Watereri’).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormBolvormig, Breed / verspreid
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Cryptomeria japonica ‘Globosa Nana’ [maandjaar]
In welke kleur komt het blad van de Cryptomeria japonica Globosa Nana?

De belangrijkste kleuren zijn Groen. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plek waar je de boom plant moet schoon zijn, dus geen oude beplanting, worteldoek, bekabeling, straatwerk enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is de juiste standplaats voor de Sikkelden?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let ook goed op de schutting: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Kijk ook goed naar schaduwvorming en wortelopdruk.

Wanneer kan ik de Cryptomeria japonica Globosa Nana Sikkelden thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Sikkelden eenvoudig in de eigen tuin laten bezorgen. Je hebt de keuze uit allerlei soorten, maten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boompalen, bamboestokken of potgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De geschatte levertijd is circa 5 – 7 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Cryptomeria japonica Globosa Nana aanbieding bezorgd en geplant door een ervaren tuinman. Door deze handige service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je zeker dat het juist geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Belangrijk: de plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen puin en grind, bekabeling, oude wortels, worteldoek, straatwerk en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie