Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

patio-pruimenboom-prunus-domestica-opal-bestellen-bezorgen

Patio pruimenboom (Prunus domestica ‘Opal’) online bestellen

De Patio pruimenboom (Prunus domestica ‘Opal’) goedkoop online bestellen en laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze pagina vind je informatie en eigenschappen van deze Patio-fruitboom. Je kunt direct online bestellen bij een van onze partners. Met de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De boom is mooi gekleurd: Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 150 cm. Dit type Patio pruimenboom is al te bestellen vanaf €20,25.

Naam boomPatio pruimenboom (Prunus domestica ‘Opal’)
Latijnse naamPrunus domestica Opal
CategoriePatio-fruitboom
Prijsindicatie€20,25
KleurenWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Patio pruimenboom (Prunus domestica Opal) laten bezorgen in de tuin (juni 2024)

De Prunus domestica ‘Opal’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen leveren een eigen microklimaat, ecologisch evenwicht en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is dit type Patio-fruitboom het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Via internet heb je veruit de meeste keuze, een aanhangwagen is niet nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Hierbij worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Patio pruimenboom Prunus domestica Opal online bestellen kan. Of bekijk meer informatie over de Vederesdoorn (Acer negundo ‘Aureomarginatum’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Opal (Patio pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gewenste afleveradres. Bomen zijn levende producten. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt meestal een dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw boom wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Juiste standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Patio pruimenboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Bekijk ook relevante details zoals bewatering, snoeiwerk, schaduw, wortels.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Deze Patio pruimenboom Prunus domestica Opal plant je het beste in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Gebruik eventueel boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Onderhouden

  Na het aanplanten is het ontzettend belangrijk om de kluit vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeiperiode (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de droge hete zomermaanden raden we aan wekelijks te sproeien.

Patio pruimenboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Check acties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Prunus domestica ‘Opal’

Deze mooie patio pruimenboom kan u overal kwijt, ook erg leuk om als kado te geven. De Prunus domestica ‘Opal’ is een sappige en friszoete pruim, met geelgroen vruchtvlees. Bloei: vraagt om bloemverdunning. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk snoeien. Zorg voor voldoende belichting in de basis. In het begin is het horizontaal buigen van vruchtdragende takken gewenst. Bemesting: pruimen houden van kalkrijke, voedzame en niet te natte grond. Geef een matige hoeveelheid organische meststof. Bewaren: Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries. Schoonmaken: Aan pruimen valt niet zoveel schoon te maken. Was ze alleen even onder (niet te koud) water en eet ze daarna lekker uit de hand. Consumptie: Let er op dat de vruchten er gaaf en niet gekneusd uitzien. Pruimen zijn alleen lekker als ze voldoende rijp zijn. Over het algemeen zijn ze zoet en sappig. De meeste pruimensoorten worden donkerder van kleur naarmate ze rijper worden. Pruimen zijn lekker om zo uit de hand te eten, maar kunnen ook prima verwerkt worden in jam, fruitsalade, smoothie, desserts en pannenkoeken. Voedingswaarde: De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel antioxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang. De maximale hoogte ligt op ongeveer 150 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Patio. De kleur van het blad is Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Niet vergeten: deze Patio-fruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Vederesdoorn (Acer negundo ‘Aureomarginatum’).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormPatio
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Opal’ juni 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Prunus domestica Opal?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Wit. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet vrij zijn van oude wortels, grind, straatwerk, oude beplanting enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de ideale standplaats voor de Patio pruimenboom?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan mag niet te nat of droog zijn. Denk ook aan andere bewoners: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Kijk ook goed naar schaduwvorming en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Op welke manier kan ik de Prunus domestica Opal Patio pruimenboom aan huis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Patio pruimenboom eenvoudig laten bezorgen tot in de tuin. Je hebt de keuze uit meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals binddraad en grondmest. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een vakkundige bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, vaak 3 – 6 werkdagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus domestica Opal aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een gespecialiseerde hovenier. Hierdoor hoeft je niet zelf in de tuin te werken en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Advies: de plantplaats dient vrij te zijn van bekabeling, puin en grind, oude wortels, straatwerk, worteldoek en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie