Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

dikke-oude-perenboom-karakterstruik-pyrus-communis-doyenne-du-comice--bestellen-bezorgen

Dikke oude perenboom karakterstruik (Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ ) online bestellen

De Dikke oude perenboom karakterstruik (Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ ) eenvoudig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op deze pagina lees je veel nuttige info over deze Perenboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de boomexperts of tuincentra. Dankzij de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De bladkleur is mooi: Bruin, Geel, Groen, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 500 cm. Dit type Dikke oude perenboom karakterstruik kan jij online kopen vanaf €374,95.

Naam boomDikke oude perenboom karakterstruik (Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ )
Latijnse naamPyrus communis Doyenne du Comice
CategoriePerenboom
Prijsindicatie€374,95
KleurBruin, Geel, Groen, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Dikke oude perenboom karakterstruik (Pyrus communis Doyenne du Comice) thuis bezorgen (mei 2023)

De Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ is een echte eyecatcher. Bomen geven schaduw, ze produceren zuurstof en geven sfeer en kleur aan de tuin. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is dit type Perenboom iets wat je kunt overwegen. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hierna vergelijk je erkende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Dikke oude perenboom karakterstruik Pyrus communis Doyenne du Comice online bestellen kan. Of bekijk alles over de Perzische slaapboom (Albizia julibrissin).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pyrus communis Doyenne du Comice (Dikke oude perenboom karakterstruik) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom wordt geleverd

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met een speciale koeriersdienst. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Een dag voor levering ontvang je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een stukje grond die het water goed afvoert en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Dikke oude perenboom karakterstruik gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Bekijk ook relevante details zoals tegelwerk, groeiwijze, bewatering, snoeiwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  De Dikke oude perenboom karakterstruik Pyrus communis Doyenne du Comice kan je volgens de kweker planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Gebruik eventueel boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Verzorgen

  De de beplanting is het van levensbelang om de boom voldoende water geven. Met name in de bloeimaanden (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de warme periode voorbij is. In droge, warme zomers is het slim om regelmatig extra water toe te dienen.

Dikke oude perenboom karakterstruik goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’

De oude karakterstieke perenboom Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ is een perenboom die eind april bloeit met witte bloemen. Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ is een zelfbestuivende perenboom. Bij bestuiving door andere perenbomen krijgt de boom vaak meer en grotere vruchten. Geschikte kruisbestuivers zijn Conference of Beurré Hardy. De aromatische vruchten zijn eind oktober plukrijp en kunnen worden bewaard tot en met december en worden gebruikt als dessertpeer of handpeer. Na de oogst is het goed de boom weer te snoeien, zorg dan voor een mooie open kroon met voldoende oudere takken, snoeien kan het best in de periode januari tot maart wanneer het overdag niet vriest. Deze perenboom is te leveren als struik, halfstam, hoogstam, leiboom en als mooie oude perenboom. Plaats bij de bomen een boompaal en gebruik Aanplantgrond voor een goede start. De maximale hoogte ligt op ongeveer 500 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Kroonvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Bruin, Geel, Groen, Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Opmerking: deze Perenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst prachtige herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Perzische slaapboom (Albizia julibrissin).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Pyrus communis ‘Doyenne du Comice’ mei 2023
Welke kleur heeft het blad van de Pyrus communis Doyenne du Comice?

De bladkleur is Bruin, Geel, Groen, Wit. Het blad bloeit op in Maart, April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder grind, bekabeling, straatwerk, oude beplanting enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welke standplaats kiezen voor de Dikke oude perenboom karakterstruik?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd ook rekening met de buren: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Kijk ook goed naar mogelijke ongewenste schaduw en doorschietende wortels.

Hoe snel kan ik de Pyrus communis Doyenne du Comice Dikke oude perenboom karakterstruik in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan de Dikke oude perenboom karakterstruik zonder gedoe bij u thuis laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je verschillende formaten en eventuele hulpmiddelen zoals tuinpalen of grond voeding. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een speciale koeriersdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Pyrus communis Doyenne du Comice aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een vakbekwame boomverzorger. Dankzij deze service kan je alles rustig uit handen geven en weet je zeker dat het proces op een goede manier verloopt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Let op: de plek waar je het laat planten dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, puin en grind, bekabeling, oude wortels, stronken en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie