Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kweepeer-cydonia-oblonga-ludovic-bestellen-bezorgen

Kweepeer (Cydonia oblonga ‘Ludovic’) online bestellen

De Kweepeer (Cydonia oblonga ‘Ludovic’) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op onze bomen-vergelijkingssite check je veel informatie en verzorgingstips voor deze Perenboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Met de optionele aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Geel, Groen, Wit. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Juni. Uiteindelijk wordt deze boom circa 500 cm. Dit type Kweepeer is al te bestellen vanaf €28,95.

Naam boomKweepeer (Cydonia oblonga ‘Ludovic’)
Latijnse naamCydonia oblonga Ludovic
CategoriePerenboom
Prijsindicatie€28,95
KleurenGeel, Groen, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeJuni

Kweepeer (Cydonia oblonga Ludovic) thuis laten bezorgen (mei 2023)

De Cydonia oblonga ‘Ludovic’ is een echte eyecatcher. Bomen zorgen voor verkoeling, verbeteren de luchtkwaliteit en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is dit type Perenboom een hele goede optie. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hebt geen aanhangwagen nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je toonaangevende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Kweepeer Cydonia oblonga Ludovic online kunt bestellen. Of bekijk alles over de Zakdoekjesboom (Davidia involucrata).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cydonia oblonga Ludovic (Kweepeer) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Veel van de bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gekozen adres. Een boom is een levend product. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt meestal een dag voor levering een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Kweepeer plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Let ook op andere aspecten zoals groeiwijze, tegelwerk, wortels, snoeiwerk.

 4. De aanplanting

  Zo’n Kweepeer Cydonia oblonga Ludovic plant je het beste in Humus, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boomwortel comfortabel past. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en gebruik aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Verzorgen

  Nadat je de boom geplant hebt is het cruciaal om de kluit nat te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeimaanden (Juni). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de warme periode voorbij is. Tijdens de droge hete zomermaanden is het slim om wekelijks te sproeien.

Kweepeer goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check acties en kies voor bezorging tot in de tuin

Tips en informatie over de Cydonia oblonga ‘Ludovic’

De Cydonia oblonga ‘Ludovic’ is een Kweepeer die in het voorjaar bloeit met zelfbestuivende grote witte tot roze bloemen. Na de bestuiving ontwikkelen zich in deze Kweepeer kleine, groengele tot gele vruchten welke een vorm van een peer hebben. De vruchten kunnen worden geplukt vanaf oktober en worden voornamelijk gebruikt voor jam, compote, sap, wijn en likeuren. De Cydonia oblonga ‘Ludovic’ houdt van een standplaats in de zon of halfschaduw en verdraagt een temperatuur tot wel -25 °C. Gebruik bij het planten Aanplantgrond en bij de half en hoogstam is het goed om een boompaal te plaatsen. De maximale groeihoogte is ongeveer 500 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid. Samenvatting van de kleur: Geel, Groen, Wit. Deze boom bloeit met name in Juni. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Humus, Voedzaam. Belangrijk: deze Perenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Zakdoekjesboom (Davidia involucrata).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondHumus, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Cydonia oblonga ‘Ludovic’ mei 2023
In welke kleur komt het blad van de Cydonia oblonga Ludovic?

De boom heeft verschillende kleuren Geel, Groen, Wit. Het blad bloeit op in Juni. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van puin, oude wortels, worteldoek, bekabeling enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Humus, Voedzaam.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Kweepeer?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Denk ook aan andere bewoners: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken en doorschietende wortels.

Hoe kan ik de Cydonia oblonga Ludovic Kweepeer thuis laten leveren?

Je kunt deze Kweepeer zonder gedoe thuis laten afleveren. Bij de boom-expert kan je kiezen uit verschillende hoogtes, varianten en andere benodigdheden zoals boompalen, bamboestokken en potgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, plus minus een week.

Wat houdt de aanplantservice in?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de voordelige Cydonia oblonga Ludovic aanbieding afgeleverd en aangeplant door een deskundige boomverzorger. Op die manier hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en kan je ervanuit gaan dat het juist geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Tip: de plantplaats moet schoon zijn, dus geen bekabeling, stronken, straatwerk, oude wortels, worteldoek en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie