Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

zakdoekjesboom-davidia-involucrata-bestellen-bezorgen

Zakdoekjesboom (Davidia involucrata) online bestellen

De Zakdoekjesboom (Davidia involucrata) voordelig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit portaal tref je uitgebreide info over deze Kleurende bomen. Je kunt direct online bestellen bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleuren van het blad zijn Bruin, Groen, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Mei. De maximale hoogte is ongeveer 1000 cm. Deze Zakdoekjesboom is al te bestellen vanaf €128,75.

Naam boomZakdoekjesboom (Davidia involucrata)
Latijnse naamDavidia involucrata
CategorieKleurende bomen
Prijsindicatie€128,75
KleurenBruin, Groen, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Zakdoekjesboom (Davidia involucrata) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Davidia involucrata is onmisbaar in elke tuin. Bomen verschaffen plekken voor verkoeling op warme dagen, zorgen voor zuurstof en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Kleurende bomen het overwegen waard. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hebt geen aanhangwagen nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Met deze dienst wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Zakdoekjesboom Davidia involucrata online kopen kan. Of bekijk alles over de Libanonceder (Cedrus libani ‘Atlantica Pendula’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Davidia involucrata (Zakdoekjesboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste producten worden binnen ongeveer een week verstuurd met een speciale koeriersdienst. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw product wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Zakdoekjesboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Bekijk ook relevante details zoals tegelwerk, schaduw, wortels, bewatering.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Een Zakdoekjesboom Davidia involucrata kunt u aanplanten in Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem te verankeren.

 5. Boomonderhoud

  De de beplanting is het van levensbelang om de grond vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeimaanden (Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot het blad valt in de herfst. In de drogere maanden is het noodzakelijk om de grond regelmatig te bevochtigen.

Zakdoekjesboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Check opties en laat het tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Davidia involucrata

De zakdoekjes- of vaantjesboom houdt van vruchtbare grond. Verder is hij bekend om zijn bloeiwijze, waarbij de twee grote schutbladen van 8 tot 16 cm, aan zakdoekjes doen denken. Deze ‘zakdoekjes’ zijn aanvankelijk nog lichtgroen, later verkleuren ze naar wit. Heb wel wat geduld – want ze bloeien pas na een jaar of 15! Dus als u een wat oudere boom koopt, hoeft u minder lang te wachten. In Nederland kan de boom tot 12 m hoog worden. Wanneer de boom nog jong is: Goed beschermen tegen de vorst! Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Breed / verspreid. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Bruin, Groen, Wit. De bloeitijd is Mei. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Normale grond. Goed om te weten: deze Kleurende bomen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Libanonceder (Cedrus libani ‘Atlantica Pendula’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondNormale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Davidia involucrata april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Davidia involucrata?

De bladkleur is Bruin, Groen, Wit. Hij komt tot bloei in Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude beplanting, stronken, puin, oude wortels enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Normale grond.

Wat is de beste standplaats voor de Zakdoekjesboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let op schuttingen & overkappingen: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Kijk ook goed naar schaduwvorming en wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Davidia involucrata Zakdoekjesboom thuis laten bezorgen?

Je kunt de Zakdoekjesboom gemakkelijk bij u thuis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je allerlei soorten, maten en andere essentials zoals een boompalenset of aanplantgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Dit duurt zo’n 4 of 6 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt de voordelige Davidia involucrata aanbieding thuisbezorgd en geplant door een betrouwbare boomexpert. Dankzij deze service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en kan je ervanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Belangrijk: de plek waar je het laat planten moet vrij zijn van bekabeling, stronken, oude wortels, puin en grind, straatwerk en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie