Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

bolplataan-platanus-acerifolia-alphens-globe-bestellen-bezorgen

Bolplataan (Platanus acerifolia ‘Alphens Globe’) online bestellen

De Bolplataan (Platanus acerifolia ‘Alphens Globe’) voordelig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op onze bomen-vergelijkingssite bieden wij uitgebreide informatie over deze Plataan. Je kunt direct online bestellen bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleur van de boom is Geel, Groen. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Mei. De uiteindelijke hoogte is 1000 cm. Dit type Bolplataan is al te koop voor €93,95.

Naam boomBolplataan (Platanus acerifolia ‘Alphens Globe’)
Latijnse naamPlatanus acerifolia Alphens Globe
CategoriePlataan
Verkoopprijs v.a.€93,95
KleurenGeel, Groen
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMei

Bolplataan (Platanus acerifolia Alphens Globe) laten thuisbezorgen (mei 2023)

De Platanus acerifolia ‘Alphens Globe’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen verschaffen verkoeling, ze dempen het geluid van de omgeving en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is dit type Plataan het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Hierbij wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je betrouwbare online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Bolplataan Platanus acerifolia Alphens Globe online kopen kan. Of bekijk alles over de Perenboom (Pyrus communis ‘Triomphe de Vienne’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Platanus acerifolia Alphens Globe (Bolplataan) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Bezorging van de boom

  De meeste bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gewenste afleveradres. Bomen zijn levende producten. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt meestal een dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw boom wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Bolplataan voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Bekijk ook relevante details zoals bewatering, schaduw, groeiwijze, snoeiwerk.

 4. De aanplanting

  Zo’n Bolplataan Platanus acerifolia Alphens Globe kan aangeplant worden in Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zure grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom komt te staan. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Bestel wanneer nodig ook boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het cruciaal om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Vooral in de bloeiperiode (Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de warme periode voorbij is. Bij een droge periode adviseert de kweker om wekelijks te sproeien.

Bolplataan goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Platanus acerifolia ‘Alphens Globe’

De bolplataan op stam (Platanus acerifolia ‘Alphens Globe’) heeft prachtige grote handvormige bladeren. Deze bolplataan (Platanus acerifolia ‘Alphens Globe’) is goed windbestenig en kan op elke grond staan. Snoeien kan het best tussen november en februari, het is beter voor de bolplataan als het dan niet vriest. Plaats bij het planten een boompaal bij de bolplataan en gebruik aanplantgrond en potgrond bij het planten. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 1000 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Bolvormig, Opgaand. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen. De groeiperiode is Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zure grond. Niet vergeten: deze Plataan is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom mooie herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Perenboom (Pyrus communis ‘Triomphe de Vienne’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBolvormig, Opgaand
Geschikte grondHumus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Platanus acerifolia ‘Alphens Globe’ mei 2023
Welke kleur hebben de bladeren van de Platanus acerifolia Alphens Globe?

De kleur van het blad is Geel, Groen. De bloeitijd is Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, oude beplanting, oude wortels, worteldoek enz. Zo kan de boom goed wortelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zure grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Bolplataan?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet niet te nat en niet te droog zijn. Houd rekening met uw buren: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Houd ook rekening met bladverlies en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Kan ik de Platanus acerifolia Alphens Globe Bolplataan in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt een Bolplataan probleemloos laten leveren aan huis. Bij online bomenwinkels vind je verschillende hoogtes, varianten en extra’s zoals binddraad of mest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een professionele bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, doorgaans 1 tot 2 weken.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Platanus acerifolia Alphens Globe aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een ervaren bomenspecialist. Door deze handige service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je 100% zeker dat het altijd correct wordt neergezet. Soms krijg je zelfs extra garantie. Let op: de plek waar de boom geplant gaat worden moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, stronken, puin en grind, worteldoek, oude wortels en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie