Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

pluim-es-fraxinus-ornus-obelisk-bestellen-bezorgen

Pluim es (Fraxinus ornus ‘Obelisk’) online bestellen

De Pluim es (Fraxinus ornus ‘Obelisk’) gemakkelijk online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijker tref je uitgebreide info over deze Pluim-es. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de aangesloten winkels. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt alles netjes aangeplant. De kleur van de boom is Groen, Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 800 cm. Dit type Pluim es kan jij online kopen vanaf €67,75.

Naam boomPluim es (Fraxinus ornus ‘Obelisk’)
Latijnse naamFraxinus ornus Obelisk
CategoriePluim-es
Vanafprijs€67,75
KleurenGroen, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Pluim es (Fraxinus ornus Obelisk) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Fraxinus ornus ‘Obelisk’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden schaduwrijke plekken, ze produceren zuurstof en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Pluim-es zeker een hele leuke mogelijkheid. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In deze tabel vergelijk je erkende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Pluim es Fraxinus ornus Obelisk kunt kunt vinden. Of bekijk meer informatie over de Hoogstam dikke Amandelboom (Prunus dulcis).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Fraxinus ornus Obelisk (Pluim es) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd vooraf rekening met de regels. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Een groot deel van de bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende organismen. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Een dag voor levering ontvang je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je aankoop wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Neem een aanplantplek die het water goed afvoert en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Pluim es voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan wortels, tegelwerk, groeiwijze, bewatering.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Pluim es Fraxinus ornus Obelisk kunt u aanplanten in Alle, Normale grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en vul het deels met aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Boomverzorging

  Nadat je de boom geplant hebt is het cruciaal om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Houd dit vooral in de gaten tijdens het groeiseizoen (Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In een periode van droogte adviseert de kweker om wekelijks te sproeien.

Pluim es goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Vergelijk opties en laat het tot in de tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Fraxinus ornus ‘Obelisk’

De pluim es (Fraxinus ornus ‘Obelisk’) is een bladverliezende boom, met een half open, ronde kroon. Deze pluim es (Fraxinus ornus ‘Obelisk’) heeft donkergroene bladeren, bestaande uit 5-9 blaadjes. In het late voorjaar en de vroege zomer, komen in de pluim es, pluimen met geurende, cremewitte bloemen. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. De maximale groeihoogte is ongeveer 800 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Zuilvormige. De kleur van het blad is Groen, Wit. De bloeiperiode is Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Opmerking: deze Pluim-es is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Hoogstam dikke Amandelboom (Prunus dulcis).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormZuilvormige
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Fraxinus ornus ‘Obelisk’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Fraxinus ornus Obelisk?

De kleur van het blad is Groen, Wit. De boom groeit in Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plantplaats dient vrij te zijn van worteldoek, stronken, grind, straatwerk enz. Zo kan de boom goed wortelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Pluim es?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet niet te nat en niet te droog zijn. Houd rekening met uw buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Kijk ook goed naar mogelijke ongewenste schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Kan ik de Fraxinus ornus Obelisk Pluim es thuis laten leveren?

Je kunt de Pluim es snel en voordelig aan huis laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit verschillende hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals een boompalenset en grondmest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. De geschatte levertijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat betekent aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw voordelige Fraxinus ornus Obelisk aanbieding thuisbezorgd en geplant door een gespecialiseerde boomspecialist. Daardoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en kan je ervanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Tip: de plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. bekabeling, worteldoek, oude wortels, straatwerk, puin en grind en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie