Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

pruimenboom-prunus-domestica-opal-bestellen-bezorgen

Pruimenboom (Prunus domestica ‘Opal’) online bestellen

De Pruimenboom (Prunus domestica ‘Opal’) goedkoop online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op dit portaal bieden wij veel nuttige info over deze Pruimenboom. Bestellen kan gemakkelijk bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Geholpen door de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleuren van het blad zijn Blauw, Groen, Paars, Wit. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 500 cm. Dit type Pruimenboom kan jij online kopen vanaf €17,50.

Naam boomPruimenboom (Prunus domestica ‘Opal’)
Latijnse naamPrunus domestica Opal
CategoriePruimenboom
Vanafprijs€17,50
KleurBlauw, Groen, Paars, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Pruimenboom (Prunus domestica Opal) thuis bezorgen (juni 2024)

De Prunus domestica ‘Opal’ is een echte eyecatcher. Bomen zorgen voor plekken voor verkoeling op warme dagen, ze produceren zuurstof en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is deze Pruimenboom een uitstekende keuze. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit heeft allerlei voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Daardoor wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In deze tabel vergelijk je betrouwbare online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Pruimenboom Prunus domestica Opal online kopen kan. Of bekijk meer over de Chinese zilverspar (Abies delavayi ‘Green Giant’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Opal (Pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd vooraf rekening met de regels. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Levering van de boom

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende organismen. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw boom wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Neem een aanplantplek die genoeg waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Pruimenboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Je moet ook zeker rekening houden met schaduw, bewatering, groeiwijze, wortels.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Zo’n Pruimenboom Prunus domestica Opal kan men aanplanten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en controleer of de boom niet te diep staat. Gebruik eventueel boompalen om hem te verankeren.

 5. Onderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het cruciaal om de kluit vochtig te houden. Vooral in het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de droge hete zomermaanden adviseren wij om wekelijks te sproeien.

Pruimenboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk opties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Aanvullende informatie over de Prunus domestica ‘Opal’

De Prunus domestica ‘Opal’ is een populaire pruimenboom die bloeit vanaf half april met witte bloemen. Deze Prunus domestica ‘Opal’ is een pruimenboom die zichzelf goed kan bestuiven maar produceert wel beter met een bestuiver in de buurt zoals Bleue de Belgique of Czar. De vrij kleine donkerblauw- paarse pruimen met geel- groen vruchtvlees, kunnen worden geplukt omstreeks begin augustus. Deze pruimen worden voornamelijk gegeten als handpruim en zijn zeer sappig en zoet van smaak. De pruimenboom kan op twee momenten worden gesnoeid: in het voorjaar na de bloei of in het najaar na de oogst. Snoei altijd op een relatief warme droge dag om ziektes te voorkomen en laat voldoende oudere takken zitten voor een goede vruchtdracht in het nieuwe seizoen. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik Aanplantgrond en/ of Fruitbomen Voeding bij het planten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 500 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Kroonvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Blauw, Groen, Paars, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: deze Pruimenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom prachtige herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Chinese zilverspar (Abies delavayi ‘Green Giant’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Opal’ juni 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Prunus domestica Opal?

De boom heeft verschillende kleuren Blauw, Groen, Paars, Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plek waar je de boom plant moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, bekabeling, worteldoek, oude wortels enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Pruimenboom?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te nat en niet te droog zijn. Let ook goed op de schutting: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Houd ook rekening met schaduwvorming en wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Prunus domestica Opal Pruimenboom aan huis laten leveren?

Je kunt de Pruimenboom zonder gedoe in de eigen tuin laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit meerdere varianten, hoogtes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals boompalen of mest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. De bezorgtijd is plus minus een week.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus domestica Opal aanbieding bezorgd en geplant door een gespecialiseerde boomverzorger. Hierdoor kan je alles rustig uit handen geven en ben je er verzekerd van dat het juist geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Tip: de plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen stronken, oude wortels, puin en grind, bekabeling, worteldoek en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie