Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

rode-esdoorn-acer-rubrum-bestellen-bezorgen

Rode esdoorn (Acer rubrum) online bestellen

De Rode esdoorn (Acer rubrum) voordelig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op onze bomen-vergelijker tref je veel praktische informatie over deze Rode esdoorn. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de aangesloten winkels. Dankzij de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleuren van het blad zijn Bruin, Groen, Rood, Roze. De beste standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De groeiperiode is April, Mei, Juni. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 1000 cm. Deze Rode esdoorn is al te bestellen vanaf €51,25.

Naam boomRode esdoorn (Acer rubrum)
Latijnse naamAcer rubrum
CategorieRode esdoorn
Verkoopprijs v.a.€51,25
KleurBruin, Groen, Rood, Roze
StandplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei, Juni

Rode esdoorn (Acer rubrum) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Acer rubrum is een echte eyecatcher. Bomen bieden schaduw, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor diepte in je tuin. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Rode esdoorn het overwegen waard. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je kiest zelf jouw ideale maat, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hieronder vergelijk je toonaangevende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Rode esdoorn Acer rubrum online bestellen kan. Zie ook meer informatie over de Dikke Lei-kersenboom (Prunus avium ‘Regina’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Acer rubrum (Rode esdoorn) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom laten leveren

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende producten. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt de dag voor levering een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je artikel wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die genoeg waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Rode esdoorn gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Andere aspecten die van belang zijn: schaduw, tegelwerk, wortels, snoeiwerk.

 4. De aanplanting

  Een Rode esdoorn Acer rubrum kan aangeplant worden in Humus, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom komt te staan. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Gebruik eventueel boompalen om hem te verankeren.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het van levensbelang om de kluit nat te houden. Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (April, Mei, Juni). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat deze in blad komt tot het blad valt in de herfst. Bij een droge periode is het een goed idee om de boom wat extra water te geven.

Rode esdoorn goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Check opties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Verzorgingsinformatie over de Acer rubrum

De Acer Rubrum is een middelgrote boom welk een hoogte bereikt van ongeveer 15 meter. Deze Rode esdoorn groeit met een ronde tot kegelvormige kroon. De jonge twijgen van de Acer Rubrum zijn opvallend roodbruin van kleur net als de bladsteel van het heldergroene blad waarvan de onderzijde een blauwgroene kleur heeft. De herfstverkleuring in prachtige oranje- rode tinten is een van de belangrijkste sierwaardes van deze mooie Rode esdoorn. Voordat het blad uitloop in de lente bloeit de Acer Rubrum met rode, geurende bloemetjes in kleine schermen. De gevleugelde nootvruchten zijn al vroeg in de zomer rijp en vallen snel af. Deze Rode esdoorn is goed winterhard en op een vochthoudende, licht zure grond is de verkleuring van deze boom het indrukwekkendst. Voor een goede start aanplanten met aanplantgrond en boompalen. De maximale hoogte ligt op ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Compact, Kroonvorm, Opgaand. Samenvatting van de kleur: Bruin, Groen, Rood, Roze. De groeiperiode is April, Mei, Juni. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Humus, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Let op: deze Rode esdoorn is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst mooie herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Dikke Lei-kersenboom (Prunus avium ‘Regina’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormCompact, Kroonvorm, Opgaand
Geschikte grondHumus, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Acer rubrum april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Acer rubrum?

De kleur van het blad is Bruin, Groen, Rood, Roze. Hij komt tot bloei in April, Mei, Juni. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plantplaats moet schoon zijn, dus geen bekabeling, oude beplanting, worteldoek, straatwerk enz. Zo kan de boom goed wortelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Humus, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is de juiste standplaats voor de Rode esdoorn?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let op schuttingen & overkappingen: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Kijk ook goed naar mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe snel kan ik de Acer rubrum Rode esdoorn bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan deze Rode esdoorn gemakkelijk bij u thuis laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit meerdere varianten, hoogtes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals boompalen, bamboestokken en mest. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van circa 5 – 7 dagen.

Wat is de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt deze voordelige Acer rubrum aanbieding afgeleverd en aangeplant door een gespecialiseerde bomenspecialist. Hierdoor hoeft je niet zelf in de tuin te werken en mag je erop vertrouwen dat het juist geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Niet vergeten: de locatie waar de boom ingegraven wordt dient vrij te zijn van oude wortels, worteldoek, straatwerk, stronken, puin en grind en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie