Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

treurberk-betula-pendula-tristis-bestellen-bezorgen

Treurberk (Betula pendula ‘Tristis’) online bestellen

De Treurberk (Betula pendula ‘Tristis’) eenvoudig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op dit platform tref je uitgebreide informatie over deze Treurboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de weergegeven webshops of tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De bladkleur is mooi: Bruin, Geel, Groen, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 1000 cm. Deze Treurberk is al te bestellen vanaf €67,75.

Naam boomTreurberk (Betula pendula ‘Tristis’)
Latijnse naamBetula pendula Tristis
CategorieTreurboom
Prijsindicatie€67,75
KleurBruin, Geel, Groen, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Treurberk (Betula pendula Tristis) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Betula pendula ‘Tristis’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen geven koele plekken in de tuin, verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen voor wat extra privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is dit type Treurboom een uitstekende keuze. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door de boomspecialist worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In deze tabel vergelijk je populaire online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Treurberk Betula pendula Tristis kunt bestellen (online). Of bekijk meer informatie over de Zuidelijke magnolia Boomvorm (Magnolia grandiflora ‘Galissoniere’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Betula pendula Tristis (Treurberk) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  De meeste producten worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend product. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je ontvangt altijd vroegtijdig een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je aankoop wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Treurberk plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Andere aspecten die van belang zijn: snoeiwerk, groeiwijze, bewatering, wortels.

 4. Het planten van de boom

  De Treurberk Betula pendula Tristis kunt u aanplanten in Alle, Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Je moeten een plantgat graven waarin de boomwortel comfortabel past. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Graaf boompalen in om hem goed vast te zetten.

 5. Onderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het essentieel om genoeg water te geven. Dit is met name cruciaal in het groeiseizoen (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de drogere maanden is het slim om de kluit extra nat te houden.

Treurberk goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Extra informatie over de Betula pendula ‘Tristis’

De Betula pendula ‘Tristis’ is een witte treur berk. Bladverliezende boom met een smalle kroon. Heeft slanke, hangende twijgen en een zilverwitte schors die met de jaren zwart en ruw wordt bij de voet van de stam. In de lente verschijnen geelwitte katjes. De ovalen, lichtgroene bladeren kleuren geel in de herfst. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 1000 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Opgaand, Smal. Samenvatting van de kleur: Bruin, Geel, Groen, Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Treurboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Zuidelijke magnolia Boomvorm (Magnolia grandiflora ‘Galissoniere’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormOpgaand, Smal
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Betula pendula ‘Tristis’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Betula pendula Tristis?

De kleur van het blad is Bruin, Geel, Groen, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient vrij te zijn van puin, worteldoek, grind, bekabeling enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Welke standplaats kiezen voor de Treurberk?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let op schuttingen & overkappingen: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Wanneer kan ik de Betula pendula Tristis Treurberk in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan deze Treurberk eenvoudig tot in de tuin laten leveren. Via het online tuincentrum koop je meerdere varianten, hoogtes en extra’s zoals binddraad en potgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een vakkundige bezorgservice. Dit duurt zo’n 4 of 6 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Betula pendula Tristis aanbieding afgeleverd en aangeplant door een erkende hovenier. Daardoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Niet vergeten: de plaats waar de boom neergezet wordt moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, puin en grind, bekabeling, oude wortels, worteldoek en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie