Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

zilverspar-abies-alba-bestellen-bezorgen

Zilverspar (Abies alba) online bestellen

De Zilverspar (Abies alba) goedkoop online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijker bekijk je veel info en tips voor deze Zilverspar. Of bestel direct bij een van de boomexperts of tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleur van de boom is Bruin, Grijs, Groen, Rood. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April, Mei, Juni. De maximale hoogte is ongeveer 1000 cm. Dit type Zilverspar kan je al laten bezorgen vanaf €44,95.

Naam boomZilverspar (Abies alba)
Latijnse naamAbies alba
CategorieZilverspar
Verkoopprijs v.a.€44,95
KleurenBruin, Grijs, Groen, Rood
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei, Juni

Zilverspar (Abies alba) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Abies alba is een aanwinst voor elke tuin. Bomen leveren plekken voor verkoeling op warme dagen, ze beperken wateroverlast en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is deze Zilverspar een hele goede optie. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Dit heeft allerlei voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Met deze dienst wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In deze tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Zilverspar Abies alba kunt kunt vinden. Of bekijk meer over de Lei-taxus (Taxus baccata leiboom).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Abies alba (Zilverspar) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met speciaal transport. Bomen zijn levende organismen. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je ontvangt altijd vroegtijdig een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je artikel wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Zilverspar kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Neem ook zaken in acht als wortels, bewatering, snoeiwerk, tegelwerk.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Zilverspar Abies alba plant je het beste in Alle, Normale grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Boomverzorging

  Nadat je de boom geplant hebt is het belangrijk om de boom voldoende water geven. Dit is met name cruciaal in de bloeimaanden (April, Mei, Juni). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de warme periode voorbij is. Tijdens de droge hete zomermaanden is het slim om de grond regelmatig te bevochtigen.

Zilverspar goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Abies alba

De Abies alba is een snelgroeiende, kegelvormige conifeer. Volledig winterhard. Zilvergrijze schors en dofgroene, aan de onderzijde zilverkleurige naalden. Cilindrische kegels, 10-15 cm lang, worden tijdens het rijpen roodbruin. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 1000 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Kegel. De kleur van het blad is Bruin, Grijs, Groen, Rood. Het groeiseizoen is in April, Mei, Juni. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Normale grond. Niet vergeten: deze Zilverspar is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Lei-taxus (Taxus baccata leiboom).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKegel
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Abies alba april 2024
In welke kleur komt het blad van de Abies alba?

De belangrijkste kleuren zijn Bruin, Grijs, Groen, Rood. Hij komt tot bloei in April, Mei, Juni. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plantplaats dient vrij te zijn van oude beplanting, worteldoek, bekabeling, oude wortels enz. Zo kan de boom goed wortelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Welke standplaats kiezen voor de Zilverspar?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let op schuttingen & overkappingen: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Denk tenslotte ook aan schaduwvorming en wortelopdruk.

Hoe snel kan ik de Abies alba Zilverspar thuis laten bezorgen?

Je kunt de Zilverspar makkelijk en snel aan huis laten bezorgen. Online vind je allerlei soorten, maten en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen en potgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt deze voordelige Abies alba aanbieding thuisbezorgd en geplant door een betrouwbare boomspecialist. Hierdoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Advies: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet vrij zijn van puin en grind, worteldoek, bekabeling, oude wortels, stronken en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie