Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

weigela-op-stam-weigela-florida-victoria-bestellen-bezorgen

Weigela op stam (Weigela florida ‘Victoria’) online bestellen

De Weigela op stam (Weigela florida ‘Victoria’) online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat is hier mogelijk! Op dit portaal bekijk je veel info en tips voor deze Weigela. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de toonaangevende tuincentra. Met de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De bladkleur is mooi: Rood, roze. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Mei, Juni, Juli. De uiteindelijke hoogte is 250 cm. Dit type Weigela op stam is al te bestellen vanaf €49,50.

Naam boomWeigela op stam (Weigela florida ‘Victoria’)
Latijnse naamWeigela florida Victoria
CategorieWeigela
Prijsindicatie€49,50
KleurRood, roze
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei, Juni, Juli

Weigela op stam (Weigela florida Victoria) bezorgen aan huis (april 2024)

De Weigela florida ‘Victoria’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen verschaffen schaduw, zorgen voor zuurstof en zorgen voor wat extra privacy. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Weigela zeker een hele leuke mogelijkheid. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen aanhangwagen nodig en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Daardoor worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de bijgaande tabel vergelijk je betrouwbare bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Weigela op stam Weigela florida Victoria online bestellen kan. Of vind informatie en tips voor de Gele Acacia (Robinia pseudoacacia ‘Frisia’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Weigela florida Victoria (Weigela op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Bezorging van de boom

  De meeste bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met een speciale koeriersdienst. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt een dag van tevoren een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Weigela op stam kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Bekijk ook relevante details zoals wortels, snoeiwerk, bewatering, tegelwerk.

 4. De aanplanting

  Een Weigela op stam Weigela florida Victoria kunt u aanplanten in Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en gebruik aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Onderhouden

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het van levensbelang om de kluit nat te houden. Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (Mei, Juni, Juli). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot het blad valt in de herfst. Tijdens de droge hete zomermaanden is het een goed idee om regelmatig extra water toe te dienen.

Weigela op stam goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk acties en laat het tot in de tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Weigela florida ‘Victoria’

De Weigela florida ‘Victoria’ is een bladverliezende Weigela op stam. Het blad van deze Weigela is prachtig groen gemengd met rood/paars. In mei en juni bloeit de Weigela florida ‘Victoria’ met roze/rode klokvormige bloemen. Deze bloemen trekken vlinders en bijen aan. Wanneer u na de bloei snoeit kan er in september nog een tweede bloei komen. Bij het planten is het goed Aanplantgrond toe te voegen en een boompaal neer te zetten. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 250 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Bolvormig. De kleur van het blad is Rood, roze. Het groeiseizoen is in Mei, Juni, Juli. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond. Let op: deze Weigela is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Gele Acacia (Robinia pseudoacacia ‘Frisia’).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormBolvormig
Geschikte grondAlle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Weigela florida ‘Victoria’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Weigela florida Victoria?

De kleur van het blad is Rood, roze. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Mei, Juni, Juli. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient vrij te zijn van grind, puin, bekabeling, straatwerk enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond, Zandgrond, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Weigela op stam?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let ook goed op de schutting: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Denk tenslotte ook aan schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Kan ik de Weigela florida Victoria Weigela op stam in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan de Weigela op stam zonder gedoe bij u thuis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je verschillende hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. set met boompalen en grondmest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De bezorgtijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt de voordelige Weigela florida Victoria aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een professionele bomenspecialist. Met deze extra service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je 100% zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Advies: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, stronken, bekabeling, puin en grind, oude wortels en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie