Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

katjeswilg-salix-caprea-bestellen-bezorgen

Katjeswilg (Salix caprea) online bestellen

De Katjeswilg (Salix caprea) direct online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina tref je uitgebreide info over deze Wilg. Of bestel direct bij een van de boomexperts of tuincentra. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleur van de boom is Geel, Groen. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April. De maximale hoogte is ongeveer 175 cm. Deze Katjeswilg kan je al laten bezorgen vanaf €1,80.

Naam boomKatjeswilg (Salix caprea)
Latijnse naamSalix caprea
CategorieWilg
Prijsindicatie€1,80
KleurenGeel, Groen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April

Katjeswilg (Salix caprea) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Salix caprea is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren schaduw, ecologisch evenwicht en zorgen voor diepte in je tuin. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is dit type Wilg het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Met deze dienst worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In deze tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Katjeswilg Salix caprea online kunt bestellen. Of bekijk meer informatie over de Japanse Hulst op stam (Ilex crenata).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Salix caprea (Katjeswilg) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom laten leveren

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt een dag van tevoren een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je artikel wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een stukje grond die het water goed afvoert en en genoeg licht krijgt. De Katjeswilg kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Bekijk ook relevante details zoals bewatering, tegelwerk, wortels, snoeiwerk.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Katjeswilg Salix caprea is aan te planten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom komt te staan. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Onderhouden

  De de beplanting is het essentieel om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Met name in de bloeiperiode (Maart, April). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de warme periode voorbij is. In een periode van droogte is het een goed idee om de grond regelmatig te bevochtigen.

Katjeswilg goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Vergelijk acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Salix caprea

De Salix Caprea (Katjeswilg), ook wel Boswilg genoemd, is een ontzettend mooie boom. De Salix Caprea (Katjeswilg) staat vooral bekend om de katjes die in het voorjaar aan de plant verschijnen welke in de maanden maart en april bloeien. Deze katjes zijn een prachtig gezicht en tevens zeer decoratief. De Katjeswilg heeft mooie donkergekleurde, harige takken. Oudere bomen hebben een grijzige schors die diepe groeven krijgt. In de winter verliest de Salix Caprea het blad, maar deze Katjeswilg is wel goed winterhard. Het blad is vrij breed (ei-vormig), in vergelijking met andere wilgensoorten. De Salix Caprea is een echte aanrader voor uw tuin wanneer u meer kleur wilt in het voorjaar! Deze Katjeswilg, of Boswilg, zal het op alle plaatsen in de tuin goed doen, maar staat het liefst in vochtige grond. Ook aan de waterkant of in moerasachtig gebied doet deze boom het uitstekend! Gebruik bij het aanplanten Tuinplantengrond. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 175 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Breed / verspreid, Compact, Vertakt. De kleur van het blad is Geel, Groen. De groeiperiode is Maart, April. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Opmerking: deze Wilg is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Japanse Hulst op stam (Ilex crenata).

Maximale hoogte175 cm
GroeivormBreed / verspreid, Compact, Vertakt
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Salix caprea april 2024
Wat is de kleur van de Salix caprea?

De kleur van het blad is Geel, Groen. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder oude wortels, stronken, oude beplanting, puin enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Katjeswilg?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Houd ook rekening met de buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Houd ook rekening met mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Kan ik de Salix caprea Katjeswilg thuis laten bezorgen?

Je kunt een Katjeswilg lekker makkelijk laten leveren aan huis. Online vind je meerdere hoogtes, varianten en extra’s zoals een boomband en grondmest. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. Dit duurt plus minus een week.

Wat betekent aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt deze voordelige Salix caprea aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een betrouwbare boomverzorger. Door deze handige service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en ben je er verzekerd van dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Niet vergeten: de plantplaats moet schoon zijn, dus geen stronken, puin en grind, worteldoek, oude wortels, straatwerk en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie