Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

japanse-hulst-op-stam-ilex-crenata-bestellen-bezorgen

Japanse Hulst op stam (Ilex crenata) online bestellen

De Japanse Hulst op stam (Ilex crenata) goedkoop online bestellen en laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijkingssite tref je uitgebreide informatie over deze Bomen op stam. Je kunt direct online bestellen bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Dankzij de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De kleuren van het blad zijn Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Schaduw, Zon en de bloeiperiode is April. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 150 cm. Deze Japanse Hulst op stam is al te bestellen vanaf €58,50.

Naam boomJapanse Hulst op stam (Ilex crenata)
Latijnse naamIlex crenata
CategorieBomen op stam
Prijsindicatie€58,50
KleurenWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeimaandenApril

Japanse Hulst op stam (Ilex crenata) thuis bezorgen (juni 2024)

De Ilex crenata is tegenwoordig erg populair. Bomen zorgen voor schaduw, ze dempen het geluid van de omgeving en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Bomen op stam een hele goede optie. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Japanse Hulst op stam Ilex crenata kunt kunt vinden. Of bekijk alles over de Appelboom (Malus domestica ‘Benoni’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Ilex crenata (Japanse Hulst op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Houd vooraf rekening met de regels. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met een speciale koeriersdienst. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt een dag van tevoren een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je artikel wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek die het water goed afvoert en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Japanse Hulst op stam kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan snoeiwerk, bewatering, tegelwerk, groeiwijze.

 4. Het planten van de boom

  De Japanse Hulst op stam Ilex crenata is aan te planten in Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Zandgrond, Zure grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de boom komt te staan. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Plaats indien nodig boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het essentieel om de kluit vochtig te houden. Met name in het bloeiseizoen (April). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de zomerdagen is het verstandig om extra water te geven.

Japanse Hulst op stam goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk opties en kies voor bezorging tot in de tuin

Aanvullende informatie over de Ilex crenata

De Ilex crenata of Japanse Hulst op stam is bekend als de buxusvervanger omdat ze veel op elkaar lijkenHet blad staat enigszins bol en is lichtgroen. In de zomer bloeit de Ilex crenata met onopvallende witte bloemen, gevolgd door kleine zwarte bessen. De bessen zijn giftig. De Japanse Hulst op stam is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Ilex crenata staat het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf met Aanplantgrond en boompalen gebruiken. De maximale groeihoogte is ongeveer 150 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Bolvormig, Compact. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Wit. Het groeiseizoen is in April. De ideale standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk: deze Bomen op stam is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Daarnaast is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Appelboom (Malus domestica ‘Benoni’).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormBolvormig, Compact
Geschikte grondKleigrond, Normale grond, Veengrond, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Ilex crenata juni 2024
In welke kleur komt het blad van de Ilex crenata?

De belangrijkste kleuren zijn Wit. De boom groeit in April. Opmerkelijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet goed begaanbaar zijn zonder puin, stronken, worteldoek, straatwerk enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Zandgrond, Zure grond.

Welke standplaats kiezen voor de Japanse Hulst op stam?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te nat en niet te droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Denk tenslotte ook aan verlies van bladeren en wortelopdruk.

Kan ik de Ilex crenata Japanse Hulst op stam aan huis laten leveren?

Jij kan deze Japanse Hulst op stam zonder gedoe laten bezorgen tot in de tuin. Je hebt de keuze uit meerdere hoogtes, varianten en extra’s zoals binddraad en potgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een vakkundige bezorgservice. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw voordelige Ilex crenata aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een betrouwbare tuinman. Met deze extra service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Let op: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, worteldoek, straatwerk, bekabeling, puin en grind en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie